Jak ochránit moje peníze při investicích do DeFi?
Zajímalo by mě, jak vlastně mohu ochránit svoje peníze, když se rozhodnu investovat do DeFi projektů. O tom, že decentralizované finance mohou nabídnout zajímavé výnosy, jsem už slyšel, ale zároveň tam je spousta rizik a nevím, jak se s nimi vypořádat. Četl jsem o rug pulls a o tom, že některé platformy mohou mít bezpečnostní nedostatky. Jak si tedy mám vybrat důvěryhodné projekty? Existují nějaké konkrétní postupy nebo tipy, které bych měl dodržovat, abych minimalizoval riziko ztráty? Mám si například předem zjistit něco o týmu za projektem nebo o jejich historii? A co audity smart kontraktů? Měly by mě zajímat i informace o likviditě a objemu obchodování na dané platformě? Jak je to s diverzifikací? Měl bych investovat do více projektů najednou nebo se soustředit na jeden? A co se týče peněženek, jak zabezpečit svoji kryptoměnu, aby mi ji nikdo neukradl? Existují například nějaké specifické peněženky, které jsou doporučované pro DeFi? Rád bych znal názory těch, kteří v tomto světě už nějakou dobu fungují a mají zkušenosti. Jak tedy na to?