Je investice do zelených budov výhodná pro začátečníky?
Zajímám se o investice a poslední dobou hodně slýchávám o zelených budovách. Všichni říkají, že je to budoucnost a že investice do udržitelnosti má smysl, ale co to vlastně znamená pro někoho, kdo teprve začíná? Mám pocit, že existuje spousta možností, jak investovat do nemovitostí, ale zelené budovy mě přitahují, protože se zdá, že by to mohlo mít pozitivní dopad na životní prostředí. Chtěl bych se zeptat, jestli je investice do zelených budov opravdu výhodná pro začátečníky jako jsem já? Jaké jsou rizika a na co bych měl dávat pozor? Mám se bát vysokých počátečních nákladů nebo je to něco, co se mi vrátí v dlouhodobém horizontu? A co třeba návratnost investice? Jak se liší od tradičních realitních investic? Je pravda, že zelené budovy mají nižší provozní náklady a vyšší hodnotu v průběhu času? Myslíte si, že je dobré začít s menšími projekty nebo rovnou skočit do větších investic? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto typem investic? Rád bych slyšel názory těch, kteří už do toho šli, nebo i těch, kteří se o to zajímají. Děkuji!