Co bych měl vědět o trhu se stříbrem před investováním?
Zajímám se o investice a přemýšlím o tom, že bych do portfolia zahrnul stříbro. Jenže mám spoustu otázek, které bych rád objasnil. Jak vlastně funguje trh se stříbrem a co všechno ovlivňuje jeho cenu? Mám pocit, že stříbro je tak nějak opomíjené oproti zlatu, ale přitom může mít obrovský potenciál. Zajímalo by mě, jaké jsou hlavní faktory, které ovlivňují poptávku po stříbře. Je to jen investiční kov, nebo má také průmyslové využití, které by mohlo hrát roli v jeho hodnotě? A co se týče různých způsobů investování do stříbra – je lepší kupovat fyzické stříbro, jako jsou mince nebo ingoty, nebo raději investovat do ETF fondů zaměřených na stříbro? Jaké jsou výhody a nevýhody těchto možností? Vím, že trh se stříbrem může být volatilní, ale jak moc a co s tím mohu dělat? Taktéž by mě zajímalo, jestli existují nějaké specifické trendy nebo události, které by mohly ovlivnit cenu stříbra v blízké budoucnosti. Měli byste nějaké tipy na spolehlivé zdroje informací nebo analýzy trhu se stříbrem? A nakonec, je stříbro dobrou alternativou k jiným investicím jako jsou akcie nebo kryptoměny? Děkuji za jakékoli rady a zkušenosti!