Jakou roli hrají trendy na trhu kryptoměn v hodnotě NFT?
Zajímalo by mě, jak vlastně trendy na trhu kryptoměn ovlivňují hodnotu NFT? Předpokládám, že to souvisí s tím, jak se lidé dívají na digitální umění a sběratelské předměty. Například, když Bitcoin nebo Ethereum zažívají prudký vzestup, mám pocit, že i ceny NFT jdou nahoru. Ale co když nastane krize nebo propad? Mění se pak i tržní poptávka po NFT? Jak moc ovlivňuje obecná nálada na trhu kryptoměn zájem o konkrétní projekty NFT? A co třeba celebrity nebo umělci, kteří vstupují do světa NFT – jaký to má vliv na jejich hodnotu? Myslím si, že je to dost složité téma, protože se zdá, že trendy přicházejí a odcházejí rychlostí blesku. Také mě zajímá, jestli existují nějaké konkrétní příklady, kdy trend v kryptoměnách zásadně ovlivnil ceny NFT. Je to vůbec možné říct? Jak si máme jako investoři rozumět tomu, co se děje v obou těchto oblastech? Jaký má smysl sledovat tyto trendy, pokud chci investovat do NFT? Všichni mluví o tom, jak je důležité mít dobrý timing při investicích, ale jak to vlastně udělat v případě NFT a kryptoměn? Kdo mi může poskytnout nějaký jasnější přehled o tom, jak tyto dvě sféry spolu souvisejí?