Charts.cz/Fórum/Jak zjistit aktuální ceny kryptoměn?

Jak zjistit aktuální ceny kryptoměn?

Zajímá mě, kde a jak vlastně zjistit, kolik dneska stojí bitcoiny nebo jiné kryptoměny? Vím, že jsou různé burzy a platformy, ale co je vlastně nejlepší? Někdo mi říkal, že existují speciální aplikace, které to ukazují snadno a rychle. Je to pravda? A co třeba nějaké webové stránky? Jaké zdroje jsou pro aktuální ceny kryptoměn nejspolehlivější? Mám se dívat na nějaké konkrétní grafy, nebo stačí jenom jednoduchý přehled? Slyšel jsem o různých indexech a cenových tickerech, ale nejsem si jistý, co z toho opravdu funguje. Mám se také bát podvodů a falešných informací? Poraďte mi, jak se orientovat v tomhle světě krypto cen a kde najdu ty nejaktuálnější údaje bez zbytečných komplikací. Děkuju!

113 slov
1.1 minut čtení
18. 11. 2023
Matěj Kašpar
Matěj Kašpar

Když chceš zjistit aktuální ceny kryptoměn, máš spoustu možností. Nejjednodušší je kouknout na weby jako CoinMarketCap nebo CoinGecko. Ty ti ukážou ceny různých coinů v reálném čase, a taky můžeš vidět grafy, co se s cenama dělo. Když se zajímáš o burzy, tak Binance nebo Kraken mají taky svoje cenový tickery přímo na stránkách, kde nakupuješ.

Existují i mobilní aplikace, třeba Blockfolio nebo Delta, který ti umožní sledovat ceny a tvoje portfolio na jednom místě, což je fakt super. Měj ale na paměti, že ne všechny zdroje jsou stejně spolehlivý - radši se vyhýbej pochybným stránkám nebo aplikacím.

Pokud jde o grafy a indexy, většinou stačí základní přehled, pokud nejsi trader a nepotřebuješ detailní analýzy. A jo, dej si pozor na podvody a falešný informace. Vždycky je dobrý ověřit si ceny z víc než jednoho zdroje. Takže prostě sleduj pár těchto portálů a aplikací a budeš mít přehled.

148 slov
1.5 minut čtení
18. 11. 2023
Petra Skálová
Petra Skálová

Kdybys chtěl zjistit aktuální ceny kryptoměn, tak máš fakt pár možností. Nejjednodušší je asi kouknout na burzy jako Binance, Coinbase nebo Kraken. Ty mají většinou aktuální ceny a i nějaké grafy, když se chceš podívat na historický vývoj. Pak jsou tu i specializovaný weby, třeba CoinMarketCap nebo CoinGecko, kde najdeš přehled všech kryptoměn a jejich cen v reálném čase. Tyhle stránky jsou spolehlivý a hodně lidí je používá.

Pokud máš rád aplikace, tak si můžeš stáhnout nějakou mobilní appku jako Blockfolio nebo Delta, ty ti ukážou ceny a dokonce si můžeš sledovat portfolio. Co se týče grafů, záleží na tom, co hledáš. Pro základní přehled stačí jednoduchý graf, ale když chceš víc detailů, tak už se koukni po pokročilejších funkcích.

Falešný informace a podvody jsou bohužel součástí krypto světa, takže dávej bacha na to, odkud čerpáš. Když už něco vidíš na nějakým neznámým webu, tak si to radši ověř na víc místech. Hlavně se nenech nalákat na příliš hezký nabídky. Drž se osvědčených zdrojů a měl bys být v pohodě.

168 slov
1.7 minut čtení
7. 8. 2024
David Hampl
David Hampl