Charts.cz/Fórum/Jaké investice jsou nyní výhodné po pandemii?

Jaké investice jsou nyní výhodné po pandemii?

Žijeme v době, kdy se svět financí a investic mění rychleji než kdy jindy. Po pandemii se zdá, že se trhy zotavují, ale co to vlastně znamená pro investory? Mám pocit, že je tady spousta nových příležitostí, které bychom mohli prozkoumat, ale zároveň i velká nejistota. Chci se zeptat, co si lidé myslíte o aktuálních investičních trendech? Jaké sektory nebo typy aktiv dávají smysl teď, když se ekonomika snaží postavit na nohy? Mě zajímají především akcie a kryptoměny, ale také bych rád slyšel názory na nemovitosti nebo alternativní investice jako jsou NFT. Je rozumné teď investovat do technologických firem, které zažívaly boom během pandemie? Nebo bych měl spíš hledat stabilnější investice? A co si lidi myslíte o investicích do zelených technologií a udržitelného rozvoje? Je to trend, který má budoucnost? Jaké máte zkušenosti s investováním v této době? Rád bych slyšel vaše názory a rady, abych mohl lépe zhodnotit situaci a učinit informovaná rozhodnutí.

154 slov
1.5 minut čtení
17. 9. 2023
Božena Světlíková
Božena Světlíková

Investice po pandemii jsou fakt zajímavý téma. Já bych se zaměřil na akcie, který spadly a teď se snaží zvednout. Technologický firmy, co měli úspěch během covidu, to je téma samo o sobě. Některý z nich ještě pořád mají potenciál, ale je potřeba být opatrnej, protože už byly hodně vyhypovaný. Zelený technologie a udržitelnej rozvoj? To vypadá jako dobrá cesta, protože svět se snaží víc zaměřit na ekologii a udržitelnost. Kryptoměny bych bral s rezervou – je to hrozně volatilní a rizikový, ale kdo ví, třeba se z toho něco vyklube. A nemovitosti? No, tam to jde nahoru, ale dobrý je sledovat lokalitu a poptávku. Jako investice do NFT? To už je spíš spekulace, ale někteří na tom vydělali. Každopádně bych doporučil diversifikaci a nezapomínat na dlouhodobý cíle.

128 slov
1.3 minut čtení
13. 1. 2025
Michal Strnad
Michal Strnad

Já si myslím, že po pandemii je to dost o tom, jaké máš riziko. Kryptoměny teď hodně fluctuují, ale pokud máš žaludek na riziko, můžeš zkusit třeba Bitcoin nebo Ethereum. Ty tech firmy, co vyletěly nahoru, budou asi mít těžší pozici, ale zase jsou tam příležitosti, pokud se zaměříš na udržitelnost a ekologické technologie.

Nemovitosti se zdají být stabilní investice, ale ceny už jsou dost vysoký, takže je to na úvahu. A co se týče NFT – ty vypadají jako fad, ale kdo ví, jestli se to chytne. Zelené technologie teď frčí a lidi do toho chtějí investovat, takže bych se asi zaměřil na něco v tomhle směru.

Hlavně si dej pozor na rozložení portfolia a nenech se strhnout k short-term spekulacím. Radši si to rozmysli a investuj s rozumem.

132 slov
1.3 minut čtení
6. 2. 2025
Veronika Králová
Veronika Králová