Čemu se vyhnout při vytváření portfolia?
Když se začínám poohlížet po sestavení svého investičního portfolia, mám v hlavě spoustu otázek, ale jednu z nejdůležitějších je, čemu bych se měl vyhnout. Zjistit, jaké chyby nedělat při výběru akcií, kryptoměn nebo dokonce realit, je pro mě klíčové. Například, je důležité se vyvarovat přílišné diverzifikaci nebo naopak nedostatečné rozmanitosti? Co takhle investování do trendových aktiv bez důkladného průzkumu? Mám mít na paměti, že emocí by se nemělo vměšovat do rozhodování? Jaké další faktory by mohly ovlivnit moje rozhodnutí a co vše bych měl zvážit při sestavování portfolia? Taky se obávám, abych neinvestoval do něčeho, co se zdá jako „rychlý zisk“, ale ve skutečnosti to může být riskantní a neudržitelné. Je také důležité se zamyslet nad tím, jaké nástroje použít ke sledování výkonu mého portfolia a co všechno zahrnout do investiční strategie. Mám se řídit radami expertů nebo spoléhat na vlastní úsudek? Rád bych věděl, jaké jsou praktické tipy a triky, jak se vyhnout nejčastějším chybám v investování a jak s rozumem přistupovat k tvorbě pasivního příjmu. Jaké zkušenosti mají ostatní investoři s tímto tématem?