Charts.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší NFT tržiště pro začátek?

Kde najdu nejlepší NFT tržiště pro začátek?

Začínám se zajímat o svět NFT a chtěl bych se zeptat, kde najdu to nejlepší tržiště pro nákup a prodej těchto digitálních aktiv. Mám pocit, že je to v poslední době hodně populární téma a slyšel jsem o několika platformách, ale nevím, která by mohla být pro začátečníka nejvhodnější. Je důležité, aby to bylo uživatelsky přívětivé a snadno pochopitelné, protože jsem v tomhle oboru nováček a nemám moc zkušeností s kryptoměnami či blockchainem. Zajímalo by mě, jaké jsou vaše doporučení na tržiště, kde se dá nakupovat i prodávat NFT. Případně, co byste poradili někomu, kdo teď úplně začíná a chce si vybudovat sbírku nebo investovat do digitálního umění? Také by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy na to, jak se vyhnout podvodům nebo jak poznat kvalitní projekty. Vím, že existuje spousta různých platforem jako OpenSea nebo Rarible, ale co třeba Binance NFT nebo jiné alternativy? Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých tržišť? A nakonec, co bych měl mít na paměti předtím než se rozhodnu investovat do NFT? Děkuji za všechny tipy a rady!

173 slov
1.7 minut čtení
6. 2. 2023
Eliška Černá
Eliška Černá

Takže, pokud hledáš místo pro začátek s NFT, určitě zkus OpenSea. Je to jedno z největších a nejznámějších tržišť, hodně uživatelů a široká nabídka. Pro začátečníka je to docela jednoduché, ale stejně si dej pozor na poplatky za transakce na Ethereu. Rarible taky není špatný, má funkce jako royalty pro tvůrce, což může být zajímavé. Co se týče Binance NFT, je to víc pro lidi, co už mají zkušenosti s Binance a kryptoměnami, ale taky fajn volba.

Doporučuji ti projít si různé projekty a hlavně si ověřit, kdo za nimi stojí. Podívej se na jejich sociální sítě, sledovanost a recenze. Taky bys měl mít na paměti, že ne každé NFT bude mít hodnotu – vyhni se rychlým podvodům a investuj jen do toho, čemu rozumíš nebo co tě fakt baví. Měj na paměti bezpečnost – používej hardwarovou peněženku a nikdy nesdílej svoje klíče. Takže hlavně buď obezřetný a užij si to!

152 slov
1.5 minut čtení
16. 1. 2024
Jaroslav Hampl
Jaroslav Hampl

Hele, začínáš s NFT, tak asi nejlepší je kouknout na OpenSea. Je to největší tržiště, hodně jednoduchý na použití a najdeš tam spoustu projektů. Rarible taky není špatný, máš možnost vydávat vlastní NFT bez problémů. Pokud chceš zkusit něco víc centralizovanýho, Binance NFT je solidní volba, ale může být o něco složitější než ty decentralizovaný platformy.

Když investuješ do NFT, dej pozor na to, kdo je autor a jestli má nějakou historii nebo reputaci. Hodně podvodů je v tomto světě, tak si projdi recenze a sleduj komunity kolem projektů, které tě zajímají. A nezapomeň mít peněženku jako MetaMask, to je základ pro většinu NFT obchodů.

Je dobrý začít s malýma investicema a postupně se učit víc o trhu. Zkoušej různý projekty, ale neinvestuj hned do velkých částek a vždycky si zjisti co nejvíc informací předtím, než koupíš něco drahýho.

138 slov
1.4 minut čtení
21. 10. 2023
Olga Vaňková
Olga Vaňková