Jaké faktory dělají NFT hodnotné?
Zajímalo by mě, co přesně určuje hodnotu NFT. Mám pocit, že se kolem toho točí spousta povídání, ale když se podívám na různé projekty a sbírky, tak mi přijde, že některé věci jsou drahé a jiné naopak skoro bezcenné. Někdo říká, že je to o umění nebo o tom, kdo je autor, ale co když se ten autor stane populární až později? Jak to funguje s poptávkou a nabídkou? Je to jako s akciemi, nebo je v tom něco jiného? Ovlivňuje hodnotu NFT třeba i to, kolik jich bylo vytvořeno nebo jaký mají příběh? Když se na to podívám z pohledu investora, měl bych se zaměřit na nějaké konkrétní aspekty, abych mohl lépe posoudit potenciál růstu daného NFT? A co technologie za tím? Záleží na tom, na jaké blockchainové platformě je NFT vytvořeno? Jaké další faktory bych měl brát v úvahu při rozhodování o koupi NFT? Vím, že trh s NFT je dost volatilní a chaotický, ale přesto by mě zajímalo, zda existují nějaká pravidla nebo doporučení pro ty, kdo chtějí do této oblasti investovat. Takže pokud byste mi mohli laicky vysvětlit, co všechno vlastně ovlivňuje hodnotu NFT a jak bych měl správně přistupovat k jejich nákupu a hodnocení, byl bych moc vděčný.