Charts.cz/Fórum/Jaké technologie ovlivní realitní trh v příštích letech?

Jaké technologie ovlivní realitní trh v příštích letech?

S rostoucím zájmem o investice do nemovitostí mě zajímá, jaké nové technologie mohou zásadně ovlivnit realitní trh v nadcházejících letech. Například, slyšel jsem o vlivu umělé inteligence a velkých dat na analýzu trhu a předpovědi cen. Jak by mohly tyto technologie pomoci investorům lépe porozumět trendům a optimalizovat jejich rozhodování? Dále se mluví o virtuální realitě, která by mohla změnit způsob, jakým lidé nakupují nebo pronajímají nemovitosti, protože by to mohlo usnadnit prohlídky nemovitostí z pohodlí domova. Myslíte si, že se tento trend rozvine, nebo je to jen dočasný výstřelek? Co třeba blockchain? Jakou roli by mohl hrát v procesu koupě a prodeje nemovitostí, zejména pokud jde o transparentnost a bezpečnost transakcí? A co 3D tisk? Mohla by tato technologie přinést revoluci do stavebnictví a snížit náklady na výstavbu nových domů? Jaké další inovace bychom si měli podle vás pohlídat? Odhadujete, že některé z těchto technologií se mohou stát klíčovými faktory pro úspěch na realitním trhu? Všechny tyto otázky mě opravdu zajímají a rád bych slyšel názory ostatních, co si o tom myslí.

173 slov
1.7 minut čtení
11. 10. 2022
Lucie Zachová
Lucie Zachová

Jasně, technologie v realitách se teď fakt mění. AI a big data už teď mění, jak se analyzují trhy. Pomocí prediktivních modelů můžou investoři lépe odhadnout, kam se ceny pohnou. Virtuální realita je super, lidi si můžou prohlížet nemovitosti online, což šetří čas a může to zrychlit prodej. Myslím, že to není jen dočasný trend, spíš budoucnost.

Blockchain by mohl udělat revoluci v transakcích. Zabezpečení a transparentnost jsou klíčový, takže když se to rozjede, tak by to mohlo fakt změnit pravidla hry. Co se týče 3D tisku, uvidíme, jak se to uchytí. Může to snížit náklady a urychlit výstavbu, což je super.

Další technologie jako IoT nebo chytré domácnosti taky začínají hrát roli. Tyhle inovace podle mě budou klíčový pro úspěch v realitním trhu, jak si lidi víc uvědomujou výhody těchto technologií.

132 slov
1.3 minut čtení
9. 7. 2023
Aleš Beneš
Aleš Beneš

Tak jo, já si myslím, že technologie jako AI a big data budou fakt důležité. Ty už teď pomáhají při analýze trendů a predikci cen. To může investorům hodně ulehčit rozhodování. Co se týče virtuální reality, to vypadá jako skvělý způsob, jak si prohlédnout nemovitosti bez nutnosti jezdit na místo. To asi zůstane, protože lidé hledají pohodlí. A blockchain? Určitě by mohl přinést víc transparentnosti a bezpečnosti do transakcí, což je v realitách potřeba. 3D tisk bych taky nezapomněl, ten by mohl změnit stavební procesy a snížit náklady. Celkově se zdá, že spousta těchto technologií má potenciál změnit trh, takže si myslím, že je dobré to sledovat.

107 slov
1.1 minut čtení
4. 5. 2023
Eduard Matějka
Eduard Matějka