Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší akcie v oblasti zelených technologií, které bych měl sledovat?

Jaké jsou nejlepší akcie v oblasti zelených technologií, které bych měl sledovat?

Zajímá mě, jaké akcie v oblasti zelených technologií by mohly být dobré pro investice. V poslední době se hodně mluví o udržitelnosti a ekologických iniciativách, a já bych chtěl vědět, na které společnosti se zaměřit. Mám pocit, že trh s obnovitelnými zdroji energie a zelenými technologiemi má velký potenciál do budoucna, ale nevím, kde začít. Existují nějaké konkrétní firmy nebo akcie, které byste doporučili sledovat? Přemýšlím i o možnostech jako solární energie, elektromobily, nebo třeba recyklace. Jaké trendy vidíte v tomto sektoru a co byste doporučili jako rozumnou investici? Nechci promeškat příležitosti, které by mohly přinést dobré výnosy, takže budu rád za každou radu. Myslíte si, že je teď dobrý čas investovat do těchto technologií? Jaké faktory bych měl mít na paměti při vybírání akcií v této oblasti? Díky moc za všechny tipy a postřehy!

135 slov
1.4 minut čtení
3. 5. 2023
Bohumil Jiránek
Bohumil Jiránek

Zelený sektor je teď fakt v kurzu a můžeš se zaměřit na pár zajímavých firem. Třeba Tesla je jasná volba, mají velké ambice s elektromobily a solárními panely. Potom je tady NextEra Energy, co se zaměřuje na obnovitelné zdroje, hlavně větrné a solární energie. A ještě bych doporučil nějaké firmy jako Enphase Energy nebo First Solar, obě se starají o solární technologie a mají pěkné výsledky.

Co se týká trendů, tak elektrifikace dopravy, úspora energie a zelená infrastruktura jsou teď hodně v centru pozornosti. Je dobrý se kouknout na legislativu kolem udržitelnosti, co může růst podpořit. A ohledně investic – jo, teď je fakt dobrý čas, ale sleduj i vývoj trhu a konjunkturu. Zvažuj rizika a diversifikuj portfólio, abys nebyl závislej na jedný firmě. Držím palce!

126 slov
1.3 minut čtení
5. 1. 2025
Richard Žemlička
Richard Žemlička

Jasně, zelený sektor je teď hodně v kurzu. Určitě bys měl kouknout na firmy jako Tesla, která dělá elektromobily a má i solární technologie. Pak jsou tu firmy jako NextEra Energy, co se zaměřují na obnovitelné zdroje. V poslední době se hodně mluví i o vodíkové energii, takže firmy jako Plug Power nebo Ballard Power by mohly být zajímavé. Recyklace a cirkulární ekonomika taky nabírají na významu, takže sleduj třeba Waste Management nebo Covanta. Co se týče trendů, myslím, že digitalizace a technologie pro efektivní využívání energie budou hrát velkou roli. Teď je podle mě dobrý čas investovat, ale budeš muset sledovat novinky a regulace, co se okolo toho dějou. Hlavně si dej pozor na stabilitu těch firem, ne všechny zelené technologie jsou ještě ziskový. Takže radši vybírej s rozumem.

130 slov
1.3 minut čtení
20. 9. 2024
Robert Žák
Robert Žák