Charts.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší platformy na prodej NFT?

Kde najdu nejlepší platformy na prodej NFT?

Zajímám se o svět NFT a přemýšlím, kde bych mohl začít s jejich prodejem. Je toho tolik k prozkoumání, a přiznám se, že nejsem úplně v obraze, co se týče správných platforem. Rád bych věděl, které platformy jsou považovány za nejlepší pro prodej NFT. Existují nějaké specifické weby, které byste doporučili? Uvažoval jsem o OpenSea, ale slyšel jsem i o Rarible a Foundation. Jaké máte zkušenosti s těmito platformami? Jsou nějaké další alternativy, které by mohly být méně známé, ale stále skvělé pro prodej? A co třeba poplatky? Jak to funguje s provizemi na těchto platformách? Je dobré mít na paměti nějaké tipy nebo triky, které by mi mohly pomoci při prodeji NFT? Děkuji všem za rady!

117 slov
1.2 minut čtení
19. 5. 2022
Jana Rybářová
Jana Rybářová

Takže, pokud jde o prodej NFT, OpenSea je fakt známý a má obrovskou základnu uživatelů. Rarible taky není špatný, má možnost vytvářet vlastní tokeny a hodně umělců tam prodává. Foundation je spíš pro ty, co mají už nějaké jméno, ale když se tam dostaneš, můžeš mít dobré prodeje.

Další alternativy? Zkus třeba Mintable nebo Zora, ty nejsou tak populární, ale dají se tam najít zajímavé věci. Poplatky se většinou pohybují kolem 2,5% až 5% z prodeje, ale to záleží na platformě. U některých jsou i gas fees, takže na to bacha.

Tipy? Určitě si dej pozor na marketing – sdílej svoje NFT na sociálních sítích a zapoj se do komunity. Vytvořit si jméno ti může dost pomoct. Měj jasnou cenu a nepodceňuj kvalitu svých děl. Takže hodně štěstí!

128 slov
1.3 minut čtení
18. 1. 2025
Karolína Beranová
Karolína Beranová

Takže, když se podíváš na prodej NFT, OpenSea je fakt populární a má asi největší nabídku. Pak je tu Rarible, což je fajn, protože má i možnost governance tokenů, ale poplatky můžou být trochu vyšší. Foundation je zase skvělá pro kvalitní umění, ale potřebuješ pozvánku, což může být otravné. Zkoušel jsem i Mintable a Zora, ty jsou taky zajímavé a někdy mají nižší poplatky. Co se týče provizí, většinou to bývá kolem 2,5-15%, záleží na platformě. Tipy? Dobře si nastav cenu a propaguj své NFT na sociálních sítích. Fakt hodně lidí to podceňuje. Takže hodně štěstí!

96 slov
1 minut čtení
28. 1. 2025
Ludmila Havelková
Ludmila Havelková