Proč bych měl diverzifikovat svoje DeFi portfólio?
Přemýšlím, proč se vlastně vyplatí diverzifikovat moje DeFi portfólio. Jasně, vím, že je to nějaký trend a že hodně lidí to doporučuje, ale co přesně tím chtějí říct? Mám si rozdělit své investice do různých projektů a tokenů? Proč bych měl mít víc než jednu nebo dvě kryptoměny ve svém portfoliu? Když už mám nějaké stablecoiny a pár altcoinů, není to dostatečné? Jaké jsou rizika spojená s tím, že budu mít všechno v jednom projektu nebo jedné kryptoměně? Nezní to rozumně mít vše na jednom místě, abych to měl pod kontrolou? Zajímalo by mě, jaké konkrétní výhody diverzifikace přináší. Může mi to pomoci ochránit moje investice před velkými ztrátami? Jak se vlastně správně rozhodnout, do čeho investovat, když je na trhu tolik možností? A co když se nějaký projekt zřítí nebo přijde o důvěru? Jak mohu zajistit, aby mé portfolio nebylo příliš riskantní, ale zároveň nenudilo? Jaké strategie bych měl použít při výběru kryptoměn nebo DeFi projektů pro diverzifikaci? Je lepší investovat do zavedených projektů nebo zkoušet nové a slibné projekty? Celkově vzato, jakým způsobem mi diverzifikace může pomoci dosáhnout mých investičních cílů v oblasti DeFi?