Charts.cz/Fórum/Které kryptoměny v DeFi teď nejvíc vydělávají?

Které kryptoměny v DeFi teď nejvíc vydělávají?

Zajímalo by mě, jaké kryptoměny v oblasti DeFi (decentralizované finance) jsou momentálně na vzestupu a přinášejí největší zisky. Slyšel jsem, že se některé projekty doslova rozjíždějí a lidé si na nich slušně vydělávají. Rád bych věděl, na co se zaměřit a které tokeny by mohly mít potenciál pro rychlý růst v následujících měsících. Vím, že se situace rychle mění a co bylo včera populární, může být dnes zapomenuto. Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní platformy nebo protokoly, které doporučujete sledovat. Vím, že například Uniswap a Aave byly v minulosti hodně diskutované, ale co takhle novější projekty? Je něco, co byste doporučili jako "must-have" pro každého, kdo se snaží proniknout do světa DeFi? Jaké mají tyto kryptoměny vlastnosti, které ovlivňují jejich ziskovost? Myslíte si, že je lepší investovat do známějších coinů nebo zkoušet nové altcoiny? Také by mě zajímalo, jakou roli hrají faktory jako likvidita a tržní kapitalizace při rozhodování, do čeho investovat. Opravdu bych ocenil vaše názory a tipy na to, co sledovat v DeFi prostoru. Děkuji!

169 slov
1.7 minut čtení
30. 12. 2024
Miroslava Kafková
Miroslava Kafková

Teďka je v DeFi hodně možností, ale co se týče ziskovosti, tak určitě sleduj projekty jako Curve a SushiSwap. Ty mají dost slušné APY a jsou populární mezi yield farmery. Pak je tu také Lido, co dělá staking pro ETH 2.0, což by mohla být dobrá investice, když ETH zase poroste.

Novější projekty jako Frax Finance nebo Aavegotchi taky začínají nabírat na popularitě. Zajímavý je i GMX, co nabízí decentralizované margin trading. Co se týče likvidity, tak to je klíčový faktor – čím víc likvidity, tím méně slippage a stabilnější ceny. Tržní kapitalizace je důležitá pro určení rizika, větší coiny bývají stabilnější, ale menší altcoiny můžou přinést rychlejší zisky.

Takže pokud jsi ochotný riskovat, můžeš zkusit i ty novější projekty, ale nezapomeň na diversifikaci a vždycky si dělej vlastní research. Obecně platí, že mít mix známějších coinů s pár novinkami může být rozumná strategie.

143 slov
1.4 minut čtení
5. 2. 2025
Věra Burešová
Věra Burešová

Hele, co se týče DeFi, tak teďka jsou v kurzu různý projekty. Třeba Curve Finance a SushiSwap se dost rozjely, hlavně kvůli tomu, že lidi hledaj alternativy k Uniswapu. Pak je tu taky Yearn.finance, který má skvělý návratnosti díky yield farming strategii. Co jsem slyšel, tak i nové protokoly jako Lido nebo Anchor Protocol začínají být dost populární a nabízejí zajímavé možnosti stakingu.

Je dobrý sledovat i menší altcoiny, ale s opatrností, protože tam je větší riziko. Likvidita a tržní kapitalizace jsou fakt důležitý - čím víc likvidity, tím snazší jsou obchody. Mě se osobně vyplatilo koukat na tokeny s solidním zázemím, ale zároveň neodmítnout novinky.

Pro rychlý růst můžeš zkusit prozkoumat i nové projekty na platformách jako Binance Smart Chain nebo Solana – tam je spousta zajímavých projektů a hodně lidí teďka přechází na tyhle blockchainy kvůli nižším poplatkům. Ale jako vždycky – dej si pozor na to, do čeho investuješ a dělej si vlastní průzkum.

155 slov
1.6 minut čtení
1. 2. 2025
Jindřich Šindelář
Jindřich Šindelář