Můžu si půjčit v DeFi přes kryptoměny, aniž bych musel mít bankovní účet?
Zajímá mě, jak to vlastně funguje s těmi půjčkami v decentralizovaném financování. Vím, že DeFi je teď docela populární a hodně lidí o tom mluví, ale pořád mi není jasné, jestli si můžu půjčit peníze přímo v kryptoměnách, aniž bych měl běžný bankovní účet. Představte si situaci, kdy bych chtěl využít nějakou DeFi platformu, třeba něco jako Aave nebo Compound. Mám nějaké kryptoměny, které bych mohl použít jako zástavu, ale nemám klasický účet v bance. Je to vůbec možné? Jaké jsou podmínky pro půjčení? Co všechno budu potřebovat k tomu, abych mohl začít? Zajímá mě, jestli je potřeba mít nějakou speciální peněženku nebo nějaké další kroky, které musím udělat předtím, než si budu moci půjčit kryptoměny. A co se stane, když třeba nebudu moci splatit půjčku – hrozí mi nějaké riziko ztráty těch kryptoměn? Jak vlastně funguje ten proces zajištění a vyhodnocení rizika na těchto platformách? Chtěl bych se ujistit, že rozumím všem těmto věcem dřív, než se do toho pustím. Takže, je to reálné a jaké mám možnosti?