Charts.cz/Fórum/Jak zjistit, které akcie jsou teď nejziskovější?

Jak zjistit, které akcie jsou teď nejziskovější?

V poslední době mě hodně zajímají akcie a investování, ale s tím, jak rychle se trhy mění, je těžké se orientovat v tom, které akcie právě teď přinášejí nejvyšší zisky. Jak vlastně zjistit, co je momentálně „in“? Existují nějaké konkrétní nástroje nebo webové stránky, které by mi mohly pomoci sledovat aktuální vývoj cen akcií a jejich výkonnost? Myslím si, že je to důležité nejen pro začátečníky jako já, ale i pro zkušenější investory, kteří chtějí mít přehled o tom, co se děje na trhu. Chtěl bych vědět, jestli se dá zjistit, které sektory momentálně rostou nebo naopak klesají. Jaké informace bych měl sledovat? A co třeba trendy v technologických nebo zdravotnických akciích? Kdo mi poradí, jak si udělat dobrý obraz o aktuálních investičních příležitostech a na co si dát pozor? Také by mě zajímalo, jak moc důležité jsou fundamentální ukazatele oproti technické analýze. Mám se spoléhat na doporučení analytiků, nebo raději hledat informace sám? Vím, že záleží na mnoha faktorech a že nic není jisté, ale co byste mi poradili jako první kroky k tomu, abych byl schopný rozpoznat ty nejziskovější akcie v současnosti?

184 slov
1.8 minut čtení
22. 8. 2021
Milan Holub
Milan Holub

Pokud chceš zjistit, který akcie jsou teď nejziskovější, doporučuji začít na stránkách jako Yahoo Finance nebo Google Finance. Tam najdeš aktuální ceny akcií a různé grafy. Je dobrý sledovat i sektory a indexy, třeba S&P 500 nebo NASDAQ, abys viděl, co teď letí.

Sleduj také zprávy o trhu a ekonomické ukazatele jako je inflace nebo úrokové sazby, to může mít velký vliv. Můžeš zkusit i platformy typu Seeking Alpha pro analýzy a názory analytiků. Ale pozor, ne vždy se vyplatí slepě věřit doporučením – udělej si vlastní průzkum.

Fundamentální ukazatele jako P/E poměr nebo ziskovost bys měl brát v úvahu, ale technická analýza ti zase pomůže odhadnout trendy. Takže kombinuj obojí. A co se týče trendů v technologických nebo zdravotnických akciích, tak ty teď hodně frčí, ale vždycky si dej pozor na volatilitu.

Začni s malými investicemi a uč se na vlastní chybách. Hodně štěstí!

145 slov
1.5 minut čtení
29. 12. 2023
Denisa Kalousová
Denisa Kalousová

Když chceš zjistit, které akcie jsou teď nejziskovější, tak začni sledovat některé ekonomické weby jako Yahoo Finance, Bloomberg nebo CNBC. Tam často najdeš seznamy nejvýkonnějších akcií za různá období. Taky se koukni na ETF fondy, co sledují specifické sektory, abys viděl, co roste nebo klesá.

Důležitý jsou i fundamentální ukazatele, jako je P/E ratio nebo výnosy společnosti. Ale technická analýza ti taky může hodně napovědět – sleduj grafy a trendy, jak se akcie vyvíjí. Doporučení analytiků můžou být užitečný, ale radši si udělej vlastní průzkum a nezapomeň na riziko.

Nejvíc teď frčí technologie a zdravotnictví, ale pozor na volatilitu. Neboj se využít různé aplikace pro sledování trhu, to ti může dost usnadnit život. Takže se dívej na zprávy, sleduj trendy a buď v obraze, ať víš, co se děje.

128 slov
1.3 minut čtení
21. 1. 2023
Denisa Pechová
Denisa Pechová