Jak velkou roli hraje intuice při investičních rozhodnutích?
Při pohledu na svět investic se mi často honí hlavou otázka, jak moc je vlastně důležitá intuice, když přijde na rozhodování o investicích. V dnešní době máme k dispozici spoustu dat, grafů a různých analýz, které nám pomáhají udělat informovaná rozhodnutí. Ale co když se všechna čísla zdají být v pořádku a přesto mám pocit, že to není správná cesta? Je to jen obyčejný strach nebo se jedná o něco hlubšího? Měli bychom se tedy spolehnout víc na intuici, nebo je lepší držet se tvrdých faktů? Mnozí investoři říkají, že intuice je něco jako vnitřní kompas, který nás může navést správným směrem. Jiní tvrdí, že jde o čistou náhodu a že by nám mělo být jasné, že investování je především o číslech a analýzách. Když se zamyslím nad situacemi, kdy jsem se rozhodoval investovat do různých aktiv – ať už to byly akcie, kryptoměny nebo nemovitosti – mnohokrát jsem narazil na momenty, kdy moje intuice byla v rozporu s tím, co říkaly grafy. Jak to vidíte vy? Jakou roli hraje vaše vlastní intuice při rozhodování o tom, kam investovat? Mohlo by být zajímavé si projít příběhy ostatních investorů a zjistit, jestli měli podobné zkušenosti. Existují snad nějaké konkrétní situace, kdy vás intuice nezklamala nebo naopak přivedla k špatnému rozhodnutí? Myslíte si, že bychom měli věřit svým instinktům více než datům? Jak vybalancováváte tuto hranici mezi intuicí a analytickým myšlením?