Charts.cz/Fórum/Jak mohu začít vydělávat na NFT?

Jak mohu začít vydělávat na NFT?

Zajímalo by mě, jak vlastně začít vydělávat na NFT. Slyšel jsem o tom, že to je teď hodně populární a spousta lidí si na tom dokáže slušně přivydělat, ale vůbec nevím, kde začít. Mám nějaké znalosti o kryptoměnách, ale NFT mi přijdou jako úplně nová dimenze. Jak se vlastně tvoří nebo kupují? Musím mít nějaké speciální dovednosti, abych mohl začít vytvářet vlastní NFT? A co když chci jen nakupovat a prodávat? Jaké platformy jsou nejlepší pro obchodování s NFT? Vím, že existují různé trhy, ale který je nejvíce doporučovaný pro nováčky? Co všechno bych měl vědět o cenách a trendech na trhu s NFT? Je to riskantní investice, nebo se dá rozumně plánovat? Jak se určuje hodnota NFT? Zaujalo by mě také, jaké jsou nejlepší strategie pro maximalizaci zisku při investování do NFT. Mám obavy z toho, že se dostanu do situace, kdy nakoupím něco, co za pár měsíců nebude mít žádnou hodnotu. Jak se tomu vyhnout? A dále, jakou roli hrají sociální sítě nebo komunity v oblasti NFT? Ovlivňují ceny nebo poptávku po určitých dílech? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních, kteří už v tomto světě operují, co by mi doporučili nebo jaké chyby bych měl vyvarovat. Jaký je váš názor na budoucnost NFT jako investice? Myslíte si, že je to jen krátkodobý trend, nebo má potenciál stát se trvalou součástí světa investic?

223 slov
2.2 minut čtení
30. 9. 2022
Martin Beneš
Martin Beneš

Takže, pokud chceš začít vydělávat na NFT, tady je pár tipů. Nejdřív si musíš vybrat platformu, kde se točí NFT – OpenSea je asi nejznámější a pro nováčky dost přívětivá. Můžeš tam nakupovat, prodávat, ale i vytvářet vlastní NFT. Pokud chceš tvořit, potřebuješ nějaký digitální obsah – obrázky, videa nebo hudbu. Dobrý program na tvorbu je třeba Photoshop nebo nějaký online nástroj. Ale nemusíš být žádný mistr umění, hodně lidí prodává i jednodušší věci.

Když plánuješ investovat do NFT, sleduj trendy a ceny. Je dobrý se dívat na Twitter nebo Discordy zaměřený na NFT, tam se dozvíš o novinkách a co lidi zajímá. Mnoho hodnoty NFT se odvíjí od komunity a jejich popularity, takže čím víc lidí o nějakém NFT mluví, tím větší šanci má na růst ceny.

Riskantní to samozřejmě je, protože trh je hrozně volatilní. Hlavně buď opatrnej, nekupuj hned všechno, co se ti líbí. Zkus se zaměřit na známější projekty nebo umělce s historií dobrého výkonu. A pokud chceš maximalizovat zisk, diverzifikuj investice – nekupuj jen jedno NFT.

A o cenách – hodnota se určuje podle poptávky a rarity. Čím vzácnější a oblíbenější něco je, tím víc za to lidi zaplatí. Takže sleduj komunitní trendy a co se prodává.

A ještě k sociálním sítím – ty mají obrovský vliv na poptávku. Když něco získá na popularitě třeba díky influencerům, tak cena může raketově stoupnout. Takže to nezapomínej sledovat.

Co se budoucnosti týče – těžko říct. Někteří tvrdí, že je to bublina, jiní věří v dlouhodobou hodnotu. Každopádně se tomu věnuje čím dál víc lidí a firem, tak uvidíme.

256 slov
2.6 minut čtení
28. 1. 2024
Milada Hrušková
Milada Hrušková

Takže, pokud chceš začít s NFT, je dobrý mít nějaké základní znalosti o kryptoměnách. Nejprve si vytvoř peněženku, co podporuje NFT, třeba Metamask – to je docela populární. Když už ji máš, tak se můžeš kouknout na trhy jako OpenSea nebo Rarible. Tam si můžeš kupovat a prodávat NFT, co tě zaujmou.

Pokud chceš tvořit vlastní NFT, tak potřebuješ nějaký digitální obsah – obrázky, videa nebo hudbu. Většina platforem ti umožní to „mintnout“, což je vlastně proces přetvoření tvého díla na NFT. Není na tom nic extrémně složitého, ale pokud nejsi umělec, pak to bude problém s obsahem.

Co se týče investování, ceny NFT jsou hodně subjektivní a závisí na poptávce. Sledování trendů a sociálních sítí ti může dost pomoct zjistit, co je teď v kurzu. Komunity na Discordu nebo Twitteru často ovlivňují ceny – když něco nabere popularitu, cena letí nahoru. Takže si dej pozor na hype a neskoč do toho jen kvůli trendu.

Hodnota NFT se určuje podle rarity, kvality díla a obecného zájmu. Je to docela riskantní investice, protože trh je hrozně volatilní a můžeš snadno ztratit peníze. Proto je lepší začínat s menšími investicemi a nebrat si hypotéky na NFT.

A nakonec, nejlepší strategie? Uč se od ostatních, sleduj co dělají úspěšní investoři a vyhni se panice při poklesech cen. Není dobrý nakupovat něco jen proto, že to vidíš všude kolem. Budoucnost NFT jako investice? Může to být trvalý trend, ale určitě i krátkodobý hype – těžko říct.

238 slov
2.4 minut čtení
23. 1. 2025
Daniel Buchta
Daniel Buchta