Co to vlastně DeFi znamená a jak do toho nainvestovat?
Když se mluví o moderních financích, často vídám zkratku DeFi. Ale co to vlastně znamená? Je to nějaká nová kryptoměna, nebo to má něco společného s tradičním bankovnictvím? V poslední době slyším stále víc lidí mluvit o decentralizovaných financích a o tom, jak jsou revoluční. Můžete mi prosím vysvětlit, co přesně DeFi zahrnuje? Jaké jsou jeho hlavní výhody a nevýhody? Slyšel jsem také o různých platformách a protokolech, které DeFi využívají. Jak se vyznat v tom množství informací a co bych měl zvážit, než se rozhodnu investovat do DeFi projektů? Někteří lidé říkají, že je to skvělá příležitost na pasivní příjem, ale zároveň jsem slyšel i varování před riziky. Jak mohu začít investovat do DeFi, aniž bych udělal nějakou velkou chybu? Měl bych mít na paměti nějaké konkrétní tipy nebo triky, které mi mohou pomoci? A co když nemám moc zkušeností s kryptoměnami - je vůbec možné do DeFi vstoupit jako úplný začátečník? Rád bych se dozvěděl více o tom, jak fungují smart kontrakty a jakým způsobem se dají využít v rámci DeFi ekosystému. Existují nějaké konkrétní projekty, které byste doporučili sledovat? Děkuji za pomoc!