Co je to DeFi a jak funguje?
V dnešní době se stále víc mluví o různých investičních možnostech a jedním z termínů, který se objevuje čím dál častěji, je DeFi. Ale co přesně to DeFi je? Jak funguje a proč je to pro moderní investory tak důležité? Slyšel jsem, že je to něco jako decentralizované finance, ale nejsem si jistý, jaké to má výhody oproti tradičním bankovním systémům. Jak tedy DeFi vlastně funguje? Může mi někdo vysvětlit, proč by měl člověk přejít od klasických bankovních služeb k těmto novým decentralizovaným platformám? Je to opravdu bezpečné a jaké jsou rizika? Jak si mohu vybrat správnou platformu pro své investice v oblasti DeFi? A co vlastně znamená, že vše probíhá na blockchainu? Jak to ovlivňuje moje osobní údaje a finanční transakce? Mám pocit, že se v tom začínám ztrácet. Je tu někdo, kdo by mohl jednoduše shrnout, jaké jsou nejzákladnější koncepty DeFi a jaké možnosti mi nabízí pro šetření nebo investování? Chci pochopit, proč je to tak revoluční a co všechno bych měl mít na paměti před tím, než se do toho pustím. Děkuji za jakékoli informace!