Můžou regulace zničit trh s NFT?
Jsem docela nervózní, když sleduju, co se děje kolem trhu s NFT. Čím víc o tom přemýšlím, tím víc mám pocit, že regulace by mohly mít zásadní dopad na to, jak tento trh funguje. Můžou totiž přinést více ochrany pro investory a umělce, ale zároveň by mohly celý trh i zabrzdit nebo dokonce zničit. Co si myslíte? Opravdu budeme svědky toho, jak se NFT dostanou pod nějaký druh regulace? Jaké jsou možnosti, jak to udělat, aby se ochránili lidé před podvody a zároveň se neudusil kreativní potenciál? Vždyť mnoho umělců a tvůrců využívá NFT jako způsob, jak monetizovat svou práci. Ale co když se do toho vloží vlády nebo instituce a začnou určovat pravidla? Mohlo by to způsobit chaos mezi investory a prodejci? A co ti, kteří už do NFT investovali? Jaké mají šance v případě, že by trh byl silně regulován? Myslíte si, že by taková regulace mohla vést k úpadku trhu s NFT, nebo je to jen další krok k jeho stabilizaci? Je možné, že regulace nakonec vytvoří větší důvěru v tento trh, nebo spíš vyvolají paniku a odliv investorů? Tohle téma mě opravdu zajímá a rád bych slyšel vaše názory!