Můžu používat automatizované nástroje k investování do akcií a jak na to?
Zajímalo by mě, jestli je v současné době běžné používat automatizované investiční nástroje pro obchodování s akciemi. Četl jsem o různých robotech a platformách, které prý pomáhají lidem investovat lépe a efektivněji, ale nejsem si úplně jistý, jak to vlastně funguje. Je pravda, že tyto nástroje mohou snížit riziko při obchodování? Jaké jsou nejlepší automatizované nástroje, které bych měl zvážit? Mám strach, že bych mohl ztratit peníze, pokud nebudu mít dostatečné znalosti o trhu. Je tedy nutné mít nějaké předchozí zkušenosti s investováním nebo se mohu hned pustit do používání těchto technologií? Také by mě zajímalo, jak dlouho trvá nastavit takový automatizovaný systém a co všechno je potřeba k tomu mít. Jsou nějaké skryté poplatky, které bych měl mít na paměti? A co když se trh změní – jak se tyto nástroje přizpůsobují novým podmínkám? Všechno to vypadá velmi lákavě, ale mám pocit, že mám víc otázek než odpovědí. Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s automatizovaným investováním.