Charts.cz/Fórum/Jak můžu začít ziskávat pasivní příjem s kryptoměnami?

Jak můžu začít ziskávat pasivní příjem s kryptoměnami?

Zajímalo by mě, jak bych mohl začít získávat pasivní příjem pomocí kryptoměn. Mám už nějaké základní znalosti o tom, co to kryptoměny jsou, ale nevím, jak je efektivně využít k tomu, abych si vybudoval nějaký stabilní a hlavně pasivní příjem. Slyšel jsem o různých metodách, jako je staking nebo yield farming, ale nevím, jak to přesně funguje a jestli je to pro mě vhodné. Taky bych rád věděl, jestli je lepší investovat do etablovaných kryptoměn jako Bitcoin nebo Ethereum, nebo jestli mám zkoušet něco novějšího a riskantnějšího. Dále se bojím různých rizik spojených s investováním do kryptoměn, jako jsou volatilita trhu nebo hacky na burzách. Jak se tedy mohu chránit a co bych měl udělat jako první krok? Jaký je nejlepší způsob, jak začít s pasivním příjmem v tomto rychle se měnícím světě financí? Bylo by skvělé, kdybych dostal nějaké praktické rady nebo tipy od lidí, kteří už s tím mají zkušenosti. Vím, že neexistuje žádná zaručená cesta k úspěchu, ale rád bych se dozvěděl, jaké možnosti mám a co všechno bych měl zohlednit.

174 slov
1.7 minut čtení
18. 5. 2023
Blanka Veselá
Blanka Veselá

Pasivní příjem z kryptoměn je fakt zajímavé téma. Jedna z nejjednodušších cest, jak začít, je staking – prostě si vybereš nějakou kryptoměnu, která to podporuje (třeba Cardano nebo Polkadot), a držíš ji v peněžence, která staking umožňuje. Za to dostáváš odměny. Jo, je to fakt jednoduché a může ti to přinést slušný výnos bez moc práce.

Pak tu máme yield farming, což je další možnost, ale je to už trošku složitější. Tady vlastně poskytuješ likviditu na různých decentralizovaných burzách a dostáváš za to úroky. Ale pozor, tady jsou větší rizika – můžeš snadno přijít o peníze, pokud neníš opatrnej.

Co se týče investic, tak pro začátek bych šel do etablovaných kryptoměn jako Bitcoin nebo Ethereum. Ty jsou stabilnější a nemusíš se tolik bát volatility. Novější a riskantnější altcoiny můžou být lákavé kvůli vysokým výnosům, ale taky přicházejí s větším rizikem.

Ohledně rizik – určitě se zaměř na bezpečnost. Používej hardwarové peněženky pro ukládání větších částek a nikdy neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. Taky sleduj zprávy kolem kryptoměn, hacky se bohužel dějou často a je dobrý mít přehled.

Začni pomalu, zkoušej staking a nauč se o různých projektech. Vždycky si dělej vlastní průzkum a radši se vyhýbej rychlým schématům na zbohatnutí. Tak hodně štěstí!

201 slov
2 minut čtení
31. 10. 2022
Michal Žižka
Michal Žižka

Získávání pasivního příjmu s kryptoměnami může být fajn, ale chce to trochu znalostí a opatrnosti. Staking a yield farming jsou dvě hlavní metody, jak to udělat. U stakingu jen zamkneš své mince na nějakou dobu a dostaneš odměny, což je celkem jednoduché. Třeba Ethereu 2.0 nebo Cardano je dobrý začátek, protože tam není tolik rizika jako u novějších mincí.

U yield farmingu je to složitější, protože se musíš pohybovat v likviditních poolích a můžeš přijít o peníze kvůli impermanent loss, takže bacha na to. Většinou se doporučuje mít nějaké etablované kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum, protože ty mají stabilnější vývoj než ty novinky, co často prudce kolísají.

Co se týče bezpečnosti, je dobrý mít peněženku, která není napojená na internet (hardwarová peněženka) a nikdy nesdílet své soukromé klíče. A taky sleduj trh, abys věděl, co se děje. Není špatné začít s menší částkou a zkoušet to postupně, uvidíš, jak ti to půjde. Hlavně buď trpělivý a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

162 slov
1.6 minut čtení
13. 3. 2023
Rudolf Kočí
Rudolf Kočí