Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší oblasti pro investici do nemovitostí v roce 2024?

Jaké jsou nejlepší oblasti pro investici do nemovitostí v roce 2024?

Zajímalo by mě, jaké jsou podle vás nejlepší oblasti pro investice do nemovitostí v roce 2024. V poslední době se hodně mluví o různých městech a regionech, které by mohly být perspektivní z hlediska růstu cen nemovitostí. Například slyšel jsem, že některé menší města okolo velkých aglomerací zažívají boom, protože lidé utíkají z přeplněných měst. Také mě zajímá, zda byste doporučili investice do komerčních nemovitostí nebo spíše do rezidenčních. Co si myslíte o trendech jako jsou krátkodobé pronájmy a Airbnb? Jak se bude vyvíjet trh s nemovitostmi v souvislosti s inflací a úrokovými sazbami? A co regiony mimo Českou republiku? Je tam něco, co vás zaujalo – třeba v Polsku, Německu nebo jiných zemích? Jaké faktory byste brali v úvahu při rozhodování, kde investovat? Jsem otevřený všem tipům a rád bych slyšel vaše názory na to, co se vyplatí sledovat v tomto roce.

143 slov
1.4 minut čtení
11. 8. 2023
Matěj Kuchař
Matěj Kuchař

Když se dívám na investice do nemovitostí v roce 2024, tak bych doporučil zaměřit se na menší města kolem velkých aglomerací, jako jsou Brno nebo Praha. Lidi utíkají za klidnějším životem a tam se ceny zvedají. V poslední době to vypadá, že i oblasti jako Pardubice nebo Zlín mají potenciál. Komerční nemovitosti by mohly být rizikovější, zvlášť teď, když si všichni zvykli na práci z domova. Ale pokud chceš jít do rezidenčních, tak pronájmy a Airbnb můžou stále fungovat, hlavně v turistických oblastech. Trh s nemovitostmi bude hodně závislej na inflaci a úrokových sazbách, takže sleduj tyto faktory. Co se týče zahraničí, Polsko nebo Německo se zdají být zajímavý volby, třeba Berlín má stále dobré vyhlídky. Hlavně si dej pozor na lokalitu a poptávku, to je klíčový.

127 slov
1.3 minut čtení
9. 2. 2023
Michal Vojta
Michal Vojta

Pokud jde o investice do nemovitostí v roce 2024, je dobré se dívat na menší města poblíž velkých metropolí jako je Praha nebo Brno. Lidi utíkají z přeplněných oblastí a hledají klidnější místo k životu, což může zvednout ceny nemovitostí v těchto oblastech. Zároveň komerční nemovitosti můžou být rizikovější, ale pokud se podaří najít dobrou lokalitu, tak to může přinést slušný zisk. Krátkodobé pronájmy a Airbnb mají stále potenciál, ale je potřeba sledovat legislativu, protože některá města to začínají regulovat. Co se týče inflace a úrokových sazeb, očekávám, že to ovlivní dostupnost hypoték a tím pádem i poptávku po rezidenčních nemovitostech. Mimo ČR mě zajímají třeba Polsko a Německo, kde je stabilní trh a rostoucí ekonomika. Důležitý je taky faktor lokality, zaměstnanost a celkový rozvoj regionu. Takže pokud uvažuješ o investici, koukni se na tyhle aspekty.

136 slov
1.4 minut čtení
31. 7. 2023
Ondřej Hrdý
Ondřej Hrdý