Charts.cz/Fórum/Které biotechnologické akcie jsou teď nejlepší k nákupu?

Které biotechnologické akcie jsou teď nejlepší k nákupu?

V poslední době jsem se začal více zajímat o investice do biotechnologií, protože vidím, že tento sektor má obrovský potenciál. Vzhledem k tomu, jak rychle se vyvíjí technologie a medicína, mě zajímá, které biotechnologické akcie by mohly být nyní nejlepší na nákup. Je jasné, že některé společnosti mohou mít velké úspěchy díky novým lékům nebo technologiím, ale jak poznat, které firmy opravdu stojí za to? Myslíte si, že je dobré investovat do menších startupů, nebo raději sáhnout po zavedenějších hráčích na trhu? Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito akciemi? Které konkrétní společnosti vás zaujaly v poslední době a proč? Zajímá mě také, zda máte nějaké tipy ohledně analýzy těchto akcií – sledujete například výzkumné projekty nebo klinické zkoušky? A co říkáte na aktuální trendy v oblasti genové terapie nebo imunoterapie? Je to něco, co se vyplatí sledovat? Opravdu bych ocenil jakoukoliv radu či postřehy od lidí, kteří už mají s investováním do biotechnologií zkušenosti.

154 slov
1.5 minut čtení
14. 11. 2024
Ladislav Hampl
Ladislav Hampl

Takže biotechnologie, to je fakt zajímavý sektor. Jsou tu velký jména jako Amgen nebo Gilead, ale taky malý firmy, co můžou explodovat, třeba CRISPR Therapeutics nebo Editas Medicine. Ty menší startupy mají větší riziko, ale potenciál zisku je obrovský, pokud uspějí s nějakým lékem. Sledování klinických zkoušek a výzkumu je fakt důležitý, protože tam můžeš vidět, jak se firmě daří. Genová terapie a imunoterapie jsou teď v kurzu, obzvlášť kvůli úspěchům v léčbě rakoviny. Takže určitě sleduj tyhle trendy a buď si vědom rizik – můžeš hodně vyhrát, ale i prohrát. Z vlastní zkušenosti doporučuju diversifikaci a neházet všechny peníze do jedný akcie.

103 slov
1 minut čtení
5. 8. 2024
Jitka Sládková
Jitka Sládková

Hele, biotechnologie je fakt zajímavý odvětví. Já osobně se teď koukám na pár firem jako CRISPR Therapeutics nebo Vertex Pharmaceuticals. Ty se zabývají genovou terapií a mají slušné projekty v klinických zkouškách. Co se týče startupů, tam je to trochu risk, ale když to vyjde, může to být super výnosný. Doporučuji sledovat jejich pipeline, tedy co mají v plánu a jak jim jdou zkoušky. Imunoterapie taky v poslední době hodně frčí, firmy jako Moderna nebo BioNTech jsou teď dost vidět. Zkus si udělat analýzu podle jejich výsledků a novinek, co vypouštějí do světa. A nezapomeň na rizika, investice do biotech jsou hodně volatilní. Držím palce!

105 slov
1.1 minut čtení
5. 2. 2025
Emil Hácha
Emil Hácha