Na co se zaměřit při investicích do zelených technologií?
Zajímalo by mě, na co bych se měl zaměřit, když uvažuji o investicích do zelených technologií. Je to teď hodně populární téma a slyšel jsem, že investice do obnovitelných zdrojů energie, jako je solární a větrná energie, by mohly být výhodné. Jaké konkrétní oblasti bych měl prozkoumat? Mám na mysli nejen samotné technologie, ale i společnosti, které je vyvíjejí. Jak poznat, které firmy mají skutečný potenciál a nejsou jen na módní vlně? Zajímalo by mě taky, jaký je dopad legislativy na tyto investice, protože slyším různé názory na to, jak vlády podporují zelené projekty. Může to ovlivnit návratnost investic? A co takové trendy jako elektromobilita nebo chytré města? Jsou to dobré příležitosti, nebo spíš riskantní podniky? Jak si vlastně zjistit, které technologie budou v budoucnu nejvíc žádané? Mohli byste sdílet nějaké tipy nebo zkušenosti s investováním do tohoto sektoru? Myslíte, že je lepší investovat do jednotlivých akcií firem zabývajících se zelenými technologiemi, nebo raději do fondů specializovaných na ESG (environmentální, sociální a správní aspekty)? Děkuji za vaše názory a rady.