Jak si vybrat správné NFT k investici v roce 2025?
Zajímalo mě, jak vlastně vybrat to správné NFT na investici v roce 2025. Je toho tolik, co se v této oblasti děje, že už nevím, kde začít. Může být skvělá příležitost investovat do digitálního umění nebo herních předmětů, ale jak poznat, co má skutečně hodnotu a co je jen přechodný trend? Jaké faktory bych měl zvážit při výběru NFT? Myslíte, že by se měla brát v úvahu popularita autora nebo projektu? A co komunita kolem daného NFT? Jak moc je důležité mít informace o tom, kolik podobných tokenů už bylo vydáno a jak si vedou na trhu? Zkoumal jsem také některé platformy pro nákup NFT, ale nemám úplně jasno, jestli je lepší zaměřit se na známější místa jako OpenSea nebo se podívat i na menší platformy. Jakou roli hraje likvidita při investování do NFT a měl bych se obávat toho, že bych mohl uvíznout s tokenem, který nikdo nechce koupit? A co technologie za NFT – blockchain a jeho zabezpečení? Je důležité věnovat čas tomu, abych zjistil, jaký blockchain je použitý a zda má projekt dobrou pověst? Zajímalo by mě také, jestli má smysl investovat do NFT s tím, že bych je mohl později prodat za vyšší cenu, nebo spíše do těch, které mají potenciál generovat pasivní příjem prostřednictvím royalty nebo licencí. Jaké máte zkušenosti a tipy ohledně tohohle tématu? Co byste mi doporučili jako zásadní kroky nebo věci k uvážení před tím, než se rozhodnu investovat do nějakého konkrétního NFT?