Jaké kryptoměny bych měl mít ve svém portfoliu?
Když se dnes dívám na svět kryptoměn, mám pocit, že je to jako jízda na horské dráze. Tolik různých měn, projektů a technologií, které se neustále vyvíjejí. Začínám přemýšlet, co vlastně udělat se svým portfoliem. Které kryptoměny by měly být základem a které by měly být jen takovým doplňkem? Opravdu bych chtěl získat nějaké rady od lidí, kteří už mají s investováním do kryptoměn zkušenosti. Vím, že Bitcoin je takový veterán a asi ho většina investorů má, ale co dál? Měli bychom si pořídit Ethereum kvůli jeho smart kontraktům? A co altcoiny, jako je Cardano nebo Solana? Jsou tyto projekty vůbec životaschopné nebo se jedná jen o módní vlnu? Jaké kritéria bych měl zohlednit při výběru kryptoměn? Není to přeci jen o tom, co je momentálně populární, ale také o stabilitě a technologických inovacích, že? Jak moc by mělo hrát roli v mém rozhodování to, jaký tým stojí za projektem nebo jakou mají komunitní podporu? A co DeFi projekty, mají smysl je zahrnout do portfolia, nebo jsou příliš rizikové? Co si myslíte o rozložení investic? Měli bychom mít větší část v některé z hlavních měn a menší v těch novějších nebo méně známých? Jaký máte názor na diversifikaci? Já opravdu chci mít vyvážené portfolio, které mi zajistí jak růst, tak i nějakou míru bezpečnosti. Také bych rád věděl, jestli existují nějaké konkrétní strategie pro sledování trhu a analýzu potenciálních investic. Jak také nakupovat kryptoměny? Existují lepší platformy než jiné nebo se dá říct, že všechny jsou více méně stejné? Mám pocit, že je toho tolik, co se musím naučit a rád bych slyšel názory od ostatních investorů na tomhle fóru.