Charts.cz/Fórum/Která investice je lepší: kryptoměny nebo NFT?

Která investice je lepší: kryptoměny nebo NFT?

V poslední době se hodně mluví o různých druzích investic a já jsem se chtěl zeptat, co si o tom myslíte. Kryptoměny jsou teď dost populární, hlavně Bitcoin a Ethereum, a zdá se, že s každým dnem přibývá nových altcoinů. Na druhou stranu ale NFT, neboli nezaměnitelné tokeny, získávají na pozornosti také. Je to vlastně něco jako digitální umění nebo sběratelské předměty, které se prodávají za obrovské částky. Takže co je podle vás lepší volba pro investice? Měli bychom vložit peníze do kryptoměn, které mohou být volatilní a riskantní, ale přesto slibují rychlý růst? Nebo bychom se měli zaměřit na NFT, které vypadají jako zajímavá alternativa a mají svůj vlastní trh? Mám pocit, že obě možnosti mají své výhody i nevýhody, ale co je pro investory v současné době výhodnější? Jaká je vaše zkušenost s těmito investicemi? Jaké trendy sledujete a co vám přijde perspektivní v budoucnu? Rád bych slyšel názory někoho, kdo se v tom vyzná lépe než já.

160 slov
1.6 minut čtení
6. 5. 2023
Zdeněk Dubský
Zdeněk Dubský

Kryptoměny a NFT mají oba své pro a proti. Kryptoměny jako Bitcoin a Ethereum jsou známější a mají větší likviditu, což znamená, že je můžeš snadněji koupit nebo prodat. Jsou dost volatilní, ale taky můžou přinést rychlé zisky, pokud se trefíš do správného okamžiku. Na druhou stranu, NFT jsou spíš o umění a sběratelství – můžeš vlastní ručně malovaný digitální obraz nebo něco podobného. Ale trh s NFT je relativně nový a dost spekulativní, takže se to může rychle změnit. Osobně bych asi doporučil nějaký mix obojího. Sleduju, že NFT začínají získávat větší mainstreamovou popularitu, ale kryptoměny jsou pořád hodně silný hráč. Každopádně je dobrý si udělat vlastní průzkum a investovat jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

118 slov
1.2 minut čtení
27. 6. 2024
Martin Hradil
Martin Hradil

Když to vezmeš kolem a kolem, tak obě možnosti mají své pro a proti. Kryptoměny, jako Bitcoin a Ethereum, jsou fakt hodně volatilní, ale zas můžeš rychle vydělat, pokud trefíš dobrý moment. Na druhou stranu NFT jsou zajímavé, hlavně pro lidi, co mají rádi umění nebo sběratelství. Ty ceny NFT mohou být šílené a taky se to může rychle změnit. Vždycky je to o tom, jaký máš tolerance k riziku. Někomu sedí víc tradování s kryptem, jiný radši investuje do unikátních digitálních kousků. Sledoval jsem, že NFT trh teď dost roste, ale za pár let může vypadat jinak. Zkrátka to chce diversifikaci a prostě sledovat trendy. Není jasné, co bude dál, takže se nedá říct, co je lepší – záleží na tobě a tvých preferencích.

125 slov
1.3 minut čtení
19. 7. 2024
Štěpán Skála
Štěpán Skála