Na co se zaměřit při nákupu NFT jako investice?
Zajímám se o investice do NFT a chtěl bych znát názory ostatních. Na co bych se měl zaměřit, když chci koupit NFT jako investici? Jaké faktory jsou pro mě důležité, abych si mohl být jistý, že dělám správnou volbu? Je dobré sledovat umělce nebo projekty, které mají už nějakou historii a úspěch, nebo je lepší vsadit na nová a neokoukaná díla? A co komunitní aspekty? Jak moc je důležité mít aktivní komunitu kolem NFT, které chci koupit? Také mě zajímá, jestli je lepší investovat do jednotlivých NFT nebo do celých kolekcí, a jakou roli hraje cena. Mám se řídit především cenovou historií nebo tím, jak se dílo hodnotí na trhu? Jak moc je důležité zkoumat platformy, kde se NFT prodávají? Měly by mít dobré zabezpečení a příznivé poplatky? A co liquidity – jak rychle mohu případně prodat své NFT zpět na trhu? Jaké nástroje nebo webové stránky doporučujete k analýze trhu s NFT? Rád bych slyšel zkušenosti lidí, kteří už do NFT investovali. Jaké máte tipy a rady pro začátečníky, kteří se chtějí této oblasti věnovat více? Je nějaký způsob, jak minimalizovat riziko při investicích do NFT? Děkuji za všechny rady!