Jaké rizika jsou spojena s investováním do DeFi?
V poslední době se hodně mluví o decentralizovaných financích, nebo jak se říká DeFi. Ale jak je to vlastně s těmi riziky, co by měl člověk mít na paměti, než se do toho pustí? Mě zajímá, jaké konkrétní problémy mohou vzniknout při investování do těchto projektů. Slyšel jsem o tom, že chyby v kódu mohou vést k obrovským ztrátám a že některé platformy nemusí být tak bezpečné, jak se zdají. Co třeba likvidita? Jak to funguje a co když chci své peníze vybrat a nebude tam dostatek likvidity? A také, jak je to s podvody a scam projekty? Jak poznat, co je legitimní a co ne? Přijde mi to jako džungle, kde se dá snadno ztratit. Zajímají mě i regulace a jaké mají vlivy na DeFi. Je možné, že v budoucnu budou blockchain projekty čelit přísnějším pravidlům? Také by mě zajímalo, jestli je DeFi vhodné pro každého investora nebo je lepší mít nějaké zkušenosti. Co byste doporučili začátečníkům, kteří chtějí investovat do DeFi? Jaká jsou nejčastější rizika a jak se jim vyhnout? Je toho hodně, co bych rád věděl.