Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do NFT a co bych měl vědět?

Jak začít investovat do NFT a co bych měl vědět?

Nedávno jsem zaslechl o tom, jak se investování do NFT stává stále populárnější. Všichni kolem mě mluví o tom, jak si koupili nějaké digitální umění nebo sběratelské předměty a teď na nich vydělávají. Já bych chtěl také začít investovat do NFT, ale vůbec nevím, jak na to. Jaké jsou vlastně ty první kroky, které bych měl udělat? Musím si zakoupit nějakou kryptoměnu jako Ethereum, abych mohl nakupovat NFT? Jaké platformy jsou nejlepší pro nákup a prodej NFT a na co si mám dát pozor? Zajímalo by mě, jestli je dobré investovat do známějších umělců nebo jestli je lepší hledat začínající talenty. Co si myslíte o trendech v NFT? Je to bublina, která praskne, nebo má budoucnost? A co bezpečnost? Jak se mohu chránit před podvody nebo ztrátou investice? Kde najdu informace o novinkách a co sledovat, abych byl v obraze? Rád bych slyšel vaše názory a rady. Jaké zkušenosti máte vy s investováním do NFT? Díky moc za jakékoli tipy!

160 slov
1.6 minut čtení
30. 4. 2022
Luboš Hácha
Luboš Hácha

Takže, investování do NFT je v poslední době dost populární a i já jsem se do toho nedávno pustil. První krok je fakt koupě kryptoměny, většinou to bývá Ethereum, protože většina NFT je na této síti. Musíš si založit peněženku jako MetaMask, abys mohl uchovávat svoje krypto a NFT. Potom můžeš jít na platformy jako OpenSea nebo Rarible, kde najdeš spoustu různých projektů a umělců.

Když jde o výběr NFT, záleží na tvém vkusu. Můžeš zkusit investovat do známějších umělců, ale začínající talenty můžou být taky dobré, pokud máš nos na to, co by mohlo mít hodnotu v budoucnu. Ale pozor, NFT trh je dost volatilní a lidi říkají, že to může být bublina, co praskne.

Bezpečnost je důležitá - dej si pozor na podvody, vždycky se ujisti, že kupuješ od důvěryhodných zdrojů. Sleduj komunity na Twitteru nebo Discordu pro novinky a trendy. Je dobrý mít nějaké základní znalosti o blockchainu a trhu s NFT.

Takže shrnuto, začni s kryptem, vyber si dobrou platformu, buď opatrný a sleduj trendy. Hodně štěstí!

168 slov
1.7 minut čtení
4. 2. 2023
Rudolf Musil
Rudolf Musil

Tak jo, investování do NFT je teď fakt trendy, ale je to taky dost riskantní. První věc, co musíš udělat, je pořídit si kryptoměnu, většinou to bývá Ethereum. Bez toho se k většině NFT nedostaneš. Doporučuji si založit peněženku jako MetaMask, protože to je asi nejběžnější a funguje s většinou platforem.

Co se týče platforem, OpenSea a Rarible jsou hodně populární. Na těchhle místech najdeš širokou škálu digitálního umění a sběratelských předmětů. Ale bacha na poplatky za transakce, ty umí pěkně zabolět.

Teď k umělcům – známější jména ti sice můžou přinést nějaký zisk, ale je to dost o štěstí. Můžeš zkusit investovat do začínajících talentů, ale tady je riziko větší, protože jejich práce nemusí být tak ceněná.

Trend v NFT? Je to jako s každým trhem – může to být bublina nebo něco s budoucností. Těžko říct, ale osobně si myslím, že nějaké místo si to najde. Bezpečnost je zásadní, takže sleduj důvěryhodné projekty a ověřuj si informace. Existuje spousta podvodů a scamů.

Co se týče novinek, sleduj Twitter a Discord komunity kolem NFT projektů. Tam se dozvíš hodně rychle o tom, co se děje. Takže hodně štěstí a buď opatrný! Investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

196 slov
2 minut čtení
20. 9. 2023
Josef Volf
Josef Volf