Je důležité, kdo stojí za DeFi projektem?
Přemýšlím o investicích do decentralizovaných finančních projektů a pořád se mi honí hlavou, jak moc vlastně záleží na tom, kdo tyto projekty vytváří. Vím, že v tradičním světě financí je reputace a odborné znalosti klíčové, ale jak to funguje v DeFi? Měli bychom se soustředit na tým vývojářů a jejich zkušenosti, nebo je důležitější samotná technologie a řešení, které projekt přináší? Často slýchám o anonymních vývojářích, kteří stojí za některými z nejúspěšnějších DeFi protokolů, a to mě zastrašuje. Jak si můžu být jistý, že investuju do něčeho, co má dlouhodobou perspektivu a není to jen rychlá spekulace? Jak moc bych měl sledovat jejich předchozí projekty nebo úspěchy? A co komunita - hraje i ta nějakou roli v stabilitě a důvěryhodnosti projektu? Zajímalo by mě také, jestli někdo z vás měl zkušenosti s projekty, které se ukázaly jako podvodné i přes prvotní nadšení a dobrá marketingová sdělení. Jak poznat varovné signály? Měli bychom se raději držet známějších jmen v oboru, nebo existují méně známé projekty, které mají potenciál? Doufám, že mi pomůžete objasnit tuto otázku ohledně důležitosti zakladatelů a celkového týmu v DeFi světě.