Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn, když už mám akcie?

Jak začít investovat do kryptoměn, když už mám akcie?

Zajímalo by mě, jakým způsobem se vlastně dostat k investování do kryptoměn, když už mám nějaké zkušenosti s akciemi. Mám v portfoliu několik akcií a přemýšlím, jestli by mělo smysl diverzifikovat své investice a přidat tam i kryptoměny. Vím, že trh s kryptoměnami je hodně volatilní a může se rychle měnit, takže bych rád věděl, jak začít. Jaké platformy nebo burzy doporučujete pro nákup kryptoměn? Je lepší koupit Bitcoin první, nebo se rovnou pustit do altcoinů? Nemám moc zkušeností s blockchain technologií a celkově s tímto novým světem, takže bych ocenil nějaké základní rady k tomu, co si pohlídat při investování do krypto. A co bezpečnost? Jaké peněženky byste doporučili pro uchování kryptoměn? Zajímá mě také, jak dlouho obvykle trvá, než se vyplatí investice do kryptoměn, jestli je to spíš na krátkodobé spekulace nebo na dlouhodobé držení? Také bych chtěl vědět, jestli má cenu sledovat nějaké konkrétní projekty nebo tokeny, na které bych se měl zaměřit. Hlavně chci mít jistotu, že neudělám nějakou zásadní chybu hned na začátku. Děkuji za všechny tipy a rady!

174 slov
1.7 minut čtení
9. 8. 2021
Eva Havlíková
Eva Havlíková

Investování do kryptoměn může být fajn způsob, jak diverzifikovat portfolio. Když už máš zkušenosti s akciemi, tak se ti to může lépe chápat. Začni tím, že si vybereš nějakou dobrou burzu. Binance, Coinbase nebo Kraken jsou celkem populární a mají dobré zabezpečení. Co se týče kryptoměn, většina začíná s Bitcoinem, protože je stabilnější než altcoiny, ale můžeš zkusit i nějaké solidní altcoiny jako Ethereum nebo Cardano.

Ohledně bezpečnosti – určitě si pořiď hardwarovou peněženku jako Ledger nebo Trezor, jsou bezpečnější než online peněženky. A sleduj projekty, co mají dobré základy a tým – to ti může pomoct vyhnout se podvodům. Pokud jde o návratnost investice, kryptoměny mohou být na krátkodobé spekulace i dlouhodobé držení. Je dobrý sledovat trh a mít trpělivost.

Hlavně si dej pozor na emoce a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. Zkus se vzdělávat a třeba si přečíst nějaké knihy nebo články o blockchainu a kryptoměnách. Hodně štěstí!

150 slov
1.5 minut čtení
20. 6. 2024
Eva Pernicová
Eva Pernicová

Investování do kryptoměn může být dobrý krok, zvlášť když už máš zkušenosti s akciemi. Rozhodně doporučuji začít s Bitcoinem, je to stabilnější a většina burz to má jako první možnost. Pro nákup kryptoměn můžeš zkusit třeba Coinbase, Binance nebo Kraken, všechny jsou celkem oblíbené a snadno použitelné.

Co se týká bezpečnosti, určitě si pořiď hardwarovou peněženku jako Ledger nebo Trezor. Ty jsou mnohem bezpečnější než online peněženky. Pokud jde o investice, dlouhodobě se ukazuje, že držení kryptoměn je lepší než spekulace, ale samozřejmě záleží na tvém přístupu.

Můžeš sledovat různé projekty, ale buď opatrný – ne všechny altcoiny mají potenciál. Zjisti si něco o technologii a týmu za projektem. A hlavně, investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Držím palce!

120 slov
1.2 minut čtení
13. 5. 2023
Stanislav Martínek
Stanislav Martínek