Jak začít investovat do kryptoměn, když už mám akcie?
Zajímalo by mě, jakým způsobem se vlastně dostat k investování do kryptoměn, když už mám nějaké zkušenosti s akciemi. Mám v portfoliu několik akcií a přemýšlím, jestli by mělo smysl diverzifikovat své investice a přidat tam i kryptoměny. Vím, že trh s kryptoměnami je hodně volatilní a může se rychle měnit, takže bych rád věděl, jak začít. Jaké platformy nebo burzy doporučujete pro nákup kryptoměn? Je lepší koupit Bitcoin první, nebo se rovnou pustit do altcoinů? Nemám moc zkušeností s blockchain technologií a celkově s tímto novým světem, takže bych ocenil nějaké základní rady k tomu, co si pohlídat při investování do krypto. A co bezpečnost? Jaké peněženky byste doporučili pro uchování kryptoměn? Zajímá mě také, jak dlouho obvykle trvá, než se vyplatí investice do kryptoměn, jestli je to spíš na krátkodobé spekulace nebo na dlouhodobé držení? Také bych chtěl vědět, jestli má cenu sledovat nějaké konkrétní projekty nebo tokeny, na které bych se měl zaměřit. Hlavně chci mít jistotu, že neudělám nějakou zásadní chybu hned na začátku. Děkuji za všechny tipy a rady!