Jaké indikátory bych měl sledovat pro investice do bitcoinů?
Přemýšlím o investování do bitcoinů, ale vůbec nevím, jaké faktory bych měl vzít v úvahu. Mám pocit, že trh s kryptoměnami je dost chaotický a potřeboval bych nějaké vodítko, abych se v tom lépe orientoval. Co by mělo být na mém seznamu? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní indikátory, které by mohly naznačit, kdy je dobrý čas na nákup nebo prodej bitcoinu. Například, jsou důležité technické analýzy? Jak moc bych se měl soustředit na historické ceny a trendy? A co sentiment trhu – hraje to roli? Jestliže slyším zprávy o regulacích nebo adopci bitcoinu velkými společnostmi, jak moc to může ovlivnit moji investici? Zajímá mě i to, zda bych měl sledovat objem obchodování nebo případné změny v dominanci bitcoinu vůči jiným kryptoměnám. A co makroekonomické faktory – jak moc se díváte na celkovou ekonomickou situaci a měnovou politiku? Myslíte si, že by mi některé z těchto ukazatelů mohly pomoci lépe se orientovat a učinit informovanější rozhodnutí? Jaké máte zkušenosti vy? Budu rád za jakékoli rady nebo tipy!