Jaké procento portfolia bych měl mít v kryptoměnách a kolik v akciích?
Když přemýšlím o rozložení svého investičního portfolia, tak mě zajímá, jak to vlastně udělat správně. Čím víc čtu o investicích do akcií a kryptoměn, tím víc jsem zmatený. Na jedné straně jsou akcie, které se zdají být stabilní, ale na druhé straně mám pocit, že kryptoměny mají obrovský potenciál pro rychlé zisky. Takže kolik procent z mého celkového portfolia bych měl alokovat do kryptoměn? A jak by to mělo vypadat s akciemi? Je lepší držet více peněz v tradičních investicích nebo se spíše soustředit na moderní trendy jako jsou NFT a další digitální aktiva? Je nějaký doporučený poměr, který by mi mohl pomoct vyvážit riziko a potenciální výnosy? A co inflace, úrokové sazby nebo ekonomické trendy – jak to všechno brát v úvahu při rozhodování o alokaci mých investic? Mám strach, že když se příliš zaměřím na kryptoměny, tak přehlednu příležitosti v klasických akcích. Ale na druhou stranu, slyšel jsem příběhy o těch, kteří zbohatli díky investicím do Bitcoinu a jiných měn. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto rozdělením? Co byste doporučili někomu, kdo s investováním teprve začíná a snaží se najít rovnováhu medzi rizikem a návratností?