Kdy je nejlepší čas rebalancovat moje investiční portfolio?
Přemýšlím o tom, kdy vlastně nastává ten správný okamžik na rebalancování mého investičního portfolia. Jak to vlastně funguje? Je to třeba na základě určitého časového intervalu, jako je každé tři měsíce, nebo jednou za půl roku? Nebo by pro mě mohlo být užitečnější sledovat, jak se vyvíjí trhy a ekonomické ukazatele? Mám pocit, že moje portfolio se nějak změnilo od doby, kdy jsem ho naposledy upravoval, ale nevím, jestli je to dostatečný důvod k tomu, abych se do toho pustil. Jak důležité je mít vyvážený poměr mezi akciemi a dluhopisy a kdy vůbec mohu poznat, že je něco potřeba přehodnotit? Co když některé mé investice klesly v hodnotě? Měl bych je prodávat, nebo si počkat, až se to zlepší? A co pokud některé z mých aktiv šly nahoru? Měl bych je prodat a investovat do něčeho jiného, nebo nechat vše tak, jak to je? Jak zjistit, jestli jsem v dobrém tempu s trendy na trhu? Je dobrý nápad přizpůsobovat se aktuálním událostem ve světě financí, nebo mám raději dodržovat svůj dlouhodobý investiční plán? Jak často byste doporučili kontrolovat své portfolio a co všechno bych měl brát při rebalancování v úvahu? Každý mluví o dlouhodobém investování, ale jak se to vlastně propojuje s rebalancováním? Co říkáte na tohle téma?