Jaké jsou aktuální trendy v realitách, které ovlivňují investice?
Zajímalo by mě, jaké jsou teď nejnovější trendy v realitním trhu, na které bychom si měli dávat pozor, pokud uvažujeme o investicích do nemovitostí. Slyšel jsem něco o tom, že se lidé více zajímají o ekologické bydlení a že se zvyšuje poptávka po chytřejších technologiích v domácnostech. Co to všechno znamená pro trhy s nemovitostmi? Myslíte si, že by to mohlo ovlivnit ceny nemovitostí nebo jejich dostupnost? Také jsem zaznamenal, že krátkodobé pronájmy, jako je Airbnb, mají stále více konkurence. Jak to vypadá s návratností investic do těchto typů nemovitostí? Je pravda, že lidé začínají preferovat městské oblasti s dobrou infrastrukturou a dostupností služeb? Jaký vliv má pandemie na poptávku po komerčních prostorech vs. rezidenčních? A konečně, co si myslíte o vzrůstající popularitě investic do nemovitostí na dálku nebo přes platformy crowdfundingového typu? Mohli byste mi prosím poskytnout nějaké názory a tipy, co sledovat a jak se orientovat v těchto rychle se vyvíjejících trendech? Děkuji.