Charts.cz/Fórum/Jaké jsou aktuální trendy v realitách, které ovlivňují investice?

Jaké jsou aktuální trendy v realitách, které ovlivňují investice?

Zajímalo by mě, jaké jsou teď nejnovější trendy v realitním trhu, na které bychom si měli dávat pozor, pokud uvažujeme o investicích do nemovitostí. Slyšel jsem něco o tom, že se lidé více zajímají o ekologické bydlení a že se zvyšuje poptávka po chytřejších technologiích v domácnostech. Co to všechno znamená pro trhy s nemovitostmi? Myslíte si, že by to mohlo ovlivnit ceny nemovitostí nebo jejich dostupnost? Také jsem zaznamenal, že krátkodobé pronájmy, jako je Airbnb, mají stále více konkurence. Jak to vypadá s návratností investic do těchto typů nemovitostí? Je pravda, že lidé začínají preferovat městské oblasti s dobrou infrastrukturou a dostupností služeb? Jaký vliv má pandemie na poptávku po komerčních prostorech vs. rezidenčních? A konečně, co si myslíte o vzrůstající popularitě investic do nemovitostí na dálku nebo přes platformy crowdfundingového typu? Mohli byste mi prosím poskytnout nějaké názory a tipy, co sledovat a jak se orientovat v těchto rychle se vyvíjejících trendech? Děkuji.

155 slov
1.6 minut čtení
28. 12. 2023
Vojtěch Navrátil
Vojtěch Navrátil

Jo, trendy v realitách jsou teď dost zajímavý. Ekologický bydlení je fakt na vzestupu, lidi hledaj víc udržitelný možnosti, což může zvýšit ceny těchto nemovitostí. Chytrý technologie taky hrajou roli, jako třeba inteligentní domácnosti nebo solární panely, to láká investory i nájemníky.

Pokud jde o krátkodobé pronájmy, konkurence je větší, to jo, ale zájem o Airbnb pořád roste. Jenže s tím souvisí i regulace, co můžou ovlivnit návratnost. Takže je dobrý sledovat místní zákony a trh.

Městský oblasti s dobrou infrastrukturou fakt vítězí. Po pandemii vidíme posun od komerčních prostorů k rezidenčním, lidi chtěj víc pohodlí a místa na práci z domova.

Investice na dálku a crowdfunding sou teď hodně populární, takže se na to zaměřuj. Můžeš díky tomu rozložit riziko a vstoupit do projektů, který bys jinak nezvládnul. Sleduj tyhle trendy, měj oči otevřený a buď flexibilní.

139 slov
1.4 minut čtení
6. 2. 2025
Jitka Čermáková
Jitka Čermáková

Jo, aktuální trendy v realitním trhu jsou fakt zajímavé. Ekologické bydlení je na vzestupu, lidi čím dál víc hledají udržitelné možnosti, takže se vyplatí zaměřit na nemovitosti s dobrými energetickými třídami. Technologie v domácnostech jako chytré osvětlení a zabezpečení taky frčí, to zvyšuje atraktivitu. Co se týče Airbnb, konkurence roste, takže návratnost investic už není tak jistá jako dřív. Města s dobrou infrastrukturou a službami teď letí, lidi chtějí mít všechno po ruce. Pandemie hodně ovlivnila poptávku - rezidenční prostory jdou nahoru, zatímco komerční prostory mají problémy. A investice přes crowdfunding? To může být zajímavý způsob, jak se dostat do nemovitostí bez velkého kapitálu. Sleduj tyto trendy, určitě ti to pomůže se orientovat a najít dobré příležitosti.

117 slov
1.2 minut čtení
19. 1. 2025
Pavel Beneš
Pavel Beneš