Investice do obnovitelných zdrojů energie
Zajímalo by mě, jestli se vůbec vyplatí investovat do projektů zaměřených na obnovitelné zdroje energie. Slyšel jsem hodně pozitivních názorů o solární energii, větrných elektrárnách a dalších alternativních zdrojích, ale zároveň mám obavy z toho, jak stabilní takové investice vlastně jsou. Je pravda, že se teď hodně mluví o ekologii a o tom, jak bychom měli přejít na udržitelné zdroje? Jaké jsou vlastně výhody a nevýhody těchto projektů? Myslíte, že je to momentálně dobrá cesta, jak investovat peníze a třeba i získat pasivní příjem? A co třeba rizika spojená s těmito projekty? Je lepší investovat do už zavedených společností, nebo se pouštět do nových startupů? Jaké máte zkušenosti s investicemi do ekologických projektů? Věřím, že v budoucnu bude poptávka po obnovitelných zdrojích jen růst, ale chtěl bych slyšet názory někoho, kdo se v tomto tématu pohybuje. Jakou roli v tom hraje politika a regulace ze strany státu? Může mít nějaký vliv na návratnost investice? Díky moc za všechny rady a tipy!