Jak poznám, že je NFT skutečně hodnotné?
Nedávno jsem se začal zajímat o investice do NFT a upřímně řečeno, mám z toho trochu zmatek. Je to vůbec něco, do čeho by se mělo investovat? Jak si vlastně můžu být jistý, že je nějaké NFT, které mě zaujalo, skutečně hodnotné? Existuje vůbec nějaký způsob, jak posoudit hodnotu NFT? Slyšel jsem různé názory – někteří lidé říkají, že hodnota závisí na popularitě umělce, jiní mluví o raritě nebo unikátnosti digitálního díla. Co když ale umělec ztrácí na popularitě? Jak to ovlivní hodnotu jeho NFT? A co třeba trh jako takový? Jak moc ovlivňuje celkový trend na trhu s NFT hodnotu jednotlivých kusů? Je lepší investovat do známějších projektů nebo bych měl hledat nové talenty a méně známé kousky? A co technologie za tím vším? Musím se zabývat technickými aspekty blockchainu a smart kontraktů, abych dokázal posoudit hodnotu NFT? Jak důležitá je také komunita okolo projektu? Pokud má nějaké NFT silnou komunitu a aktivní následovníky, může to znamenat, že se jeho hodnota zvýší? Jaké další faktory bych měl brát v úvahu při rozhodování o koupi NFT? A co když se rozhodnu prodat? Jak poznám, kdy je dobrý čas na prodej a jestli moje investice měla smysl? Vlastně mi přijde, že je to celé dost komplexní a nejasné. Rád bych slyšel názory těch zkušenějších v této oblasti. Jak vy osobně určujete hodnotu NFT a co považujete za klíčové indikátory úspěchu?