Charts.cz/Fórum/Investice do realit vs. kryptoměny během krize

Investice do realit vs. kryptoměny během krize

Jak se v dnešní době, kdy ekonomika prochází krizí, díváte na investice? Mám na mysli hlavně investice do realit a kryptoměn. Zamýšlím, jestli by bylo rozumnější vsadit na nemovitosti, které mají určitý stabilní základ, nebo se spolehnout na volatilní trhy s kryptoměnami, které sice slibují velké výnosy, ale také nesou značné riziko. Myslíte si, že investice do realit je bezpečnější volba s ohledem na ochranu kapitálu a potenciál pasivního příjmu? Když se podívám na historické výkyvy cen nemovitostí během krizí, vypadá to, že si drží hodnotu lépe než kryptoměny, které mohou dramaticky ztrácet na hodnotě přes noc. Jaké jsou vaše názory a zkušenosti s těmito dvěma typy investic v turbulentních časech? Je lepší držet se osvědčených nemovitostí, nebo se nebát jít do rizika s kryptem? Rád bych slyšel různé úhly pohledu a zkušenosti ostatních investorů.

135 slov
1.4 minut čtení
17. 2. 2022
Radek Pražák
Radek Pražák

No, já bych se asi přiklonil víc k nemovitostem. Kryptoměny můžou vypadat lákavě, ale ta volatilita je fakt šílená. V časech krize se hodně lidí uchyluje k bezpečnějším aktivům a realitky většinou drží hodnotu líp, než ty krypto věci. Navíc, když máš nemovitost, můžeš mít nějaký pasivní příjem z nájmu, což je fajn, když ekonomika skřípe. Samozřejmě, že i u realit jsou rizika jako pokles cen nebo problémy s nájemníky, ale já bych se spíš bál toho, že mi krypto vyletí jako raketa nahoru a pak spadne na dno během pár hodin. Takže za mě radši nemovitosti. Když už nic jiného, aspoň máš něco hmatatelného v ruce.

107 slov
1.1 minut čtení
29. 1. 2024
Dominik Kovařík
Dominik Kovařík

Investice během krize jsou vždy ošemetné. Osobně bych šel radši do nemovitostí. Mají stabilnější hodnotu a přináší pasivní příjem, což v těžkých časech hodně pomůže. Když se něco stane, lidi potřebují bydlet, takže nájemní trh se většinou drží. Na druhou stranu kryptoměny jsou super riskantní, zvlášť teď, když trhy lítají nahoru dolů jak na horské dráze. Historie ukazuje, že ceny nemovitostí většinou nepadnou tak dramaticky jako krypta. I když se dá na kryptoměnách rychle zbohatnout, taky můžeš rychle přijít o všechno. Takže pokud chceš mít klidnější spánek a ochranu kapitálu, jdi spíš do realit. Ale samozřejmě, záleží na tom, jak moc si ochotnej riskovat.

104 slov
1 minut čtení
30. 12. 2024
Zdeňka Ondrová
Zdeňka Ondrová