Jaké jsou výnosy z akcií ve srovnání s kryptoměnami?
Zajímalo by mě, jak si vedou akcie v porovnání s kryptoměnami, pokud jde o výnosy. Slyšel jsem, že akcie dlouhodobě nabízejí stabilní zisk a že historicky mají tendenci růst s ekonomikou, ale na druhou stranu kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum zažily v posledních letech obrovské výkyvy a někteří lidé na nich vydělali ohromné částky během krátkých období. Jak to vlastně je? Co třeba průměrné roční výnosy akcií versus ty z kryptoměn? Jsou rizika spojená s investicemi do kryptoměn tak vysoká, nebo se dá říct, že i akcie mají své nebezpečné momenty? Jak se dají porovnat tyto dva typy investic z hlediska volatility a návratnosti? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní příklady úspěšných nebo neúspěšných investic, které by mohly ilustrovat rozdíly mezi těmito dvěma možnostmi. Mám pocit, že se hodně mluví o kryptoměnách jako o alternativním investičním kanálu, ale zda má smysl mít v portfoliu jak akcie, tak kryptoměny? Jak to vidíte vy? Jaké zkušenosti máte s investováním do těchto dvou oblastí?