Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší kryptoměnové fondy pro pasivní příjem?

Jaké jsou nejlepší kryptoměnové fondy pro pasivní příjem?

Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně ty nejlepší kryptoměnové fondy, na které bych se mohl spolehnout, pokud chci generovat nějaký pasivní příjem. Je to dost široká oblast a já jsem si vědom, že v posledních letech vzniklo hodně různých fondů a investičních produktů zaměřených na kryptoměny. Mám na mysli něco jako ETF nebo jiné struktury, které by mohly nabídnout stabilnější zhodnocení než jen klasické obchodování s jednotlivými kryptoměnami.

Chtěl bych se dozvědět, co vlastně hledat při výběru takových fondů. Měli by mít nějaké specifické vlastnosti nebo byste doporučili investovat do známějších projektů? Jak je to s poplatky? Je lepší jít do fondu, který spravuje renomovaná společnost nebo můžu zkusit i nějaký méně známý, ale možná i zajímavější projekt? A co se týče rizik – jak moc jsou tyto fondy náchylné k volatilitě trhu? Je možné se vyhnout většině rizik tím, že budu investovat pravidelně a rozloženě?

Rád bych slyšel názory těch, kteří už v tom mají zkušenosti. Také mě zajímají konkrétní tipy na fondy, které byste doporučili. Jak jste spokojeni s výnosy a jak dlouho už do těchto fondů investujete? Myslíte si, že je rozumné mít část portfolia právě v kryptoměnových fondech pro pasivní příjem? Děkuji za jakoukoli radu alebo zkušenosti.

199 slov
2 minut čtení
16. 1. 2024
Renata Kopalová
Renata Kopalová

Když se díváš na kryptoměnové fondy pro pasivní příjem, je dobré zaměřit se na několik věcí. Nejprve koukni na fondy, které nabízejí ETF strukturu – ty mají tendenci být stabilnější a lépe regulované. Například fondy jako Grayscale Bitcoin Trust nebo Bitwise 10 Crypto Index Fund jsou celkem známé a mají dobrou pověst.

Důležité je také sledovat poplatky – nižší poplatky znamenají lepší výnosy pro tebe. Obecně platí, že renomované společnosti s dobrým track recordem se vyplatí, ale občas můžeš narazit i na zajímavé menší projekty.

Rizikům se nevyhneš, trh s kryptoměnami je extrémně volatilní, takže i tyhle fondy to odnášejí. Pravidelné investování může trochu zjemnit výkyvy, ale úplně se jim nevyhneš. Rozložení portfolia může pomoct, ale stejně je důležité mít plán a být připraven na možné ztráty.

Co se týče výnosů, záleží na tom, jak dlouho jsi ochotný držet investice. Osobně si myslím, že je rozumné mít část portfolia v kryptofondech, ale nesmíš zapomenout na diverzifikaci a mít i jiné investice. Když to shrnu, udělej si vlastní průzkum, zvaž všechna rizika a doporučuji začít s menšími částkami.

174 slov
1.7 minut čtení
20. 4. 2024
Adéla Tomanová
Adéla Tomanová

Když hledáš kryptoměnové fondy pro pasivní příjem, tak je dobrý se kouknout na pár věcí. Třeba ETF na kryptoměny jako je Grayscale Bitcoin Trust nebo nějaká jiná známější struktura může být fajn. Tady jde většinou o nižší volatilitu než při obchodování s jednotlivými měnami.

Důležitý jsou taky poplatky, některé fondy mají dost vysoké správcovské poplatky, což ti pak může sežrat zisky. Renomované společnosti bývají bezpečnější volbou, ale zase nikdy nevíš, co může vyplavat u menších projektů. Můžeš narazit na zajímavé příležitosti, ale tam už je to víc o riziku.

Rizika jsou samozřejmě pořád přítomná, kryptoměny jsou dost volatilní a i fondy s nimi spojené to odrážejí. Pravidelné a rozložené investování může trochu pomoci, ale stoprocentně se vyhnout riziku nedá.

Určitě bys měl mít část portfolia v kryptofondech, pokud tě zajímají nové trendy a chceš nějaké pasivní příjmy. Můžeš vyzkoušet různé fondy a sledovat jejich výkonnost, ale buď připravený na to, že to s sebou nese riziko. Osobně jsem spokojený s tím, co mám a investuju už pár let, výnosy jsou různý, někdy super, jindy slabší.

174 slov
1.7 minut čtení
20. 7. 2024
Helena Krausová
Helena Krausová