Jaké jsou nejlepší kryptoměnové fondy pro pasivní příjem?
Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně ty nejlepší kryptoměnové fondy, na které bych se mohl spolehnout, pokud chci generovat nějaký pasivní příjem. Je to dost široká oblast a já jsem si vědom, že v posledních letech vzniklo hodně různých fondů a investičních produktů zaměřených na kryptoměny. Mám na mysli něco jako ETF nebo jiné struktury, které by mohly nabídnout stabilnější zhodnocení než jen klasické obchodování s jednotlivými kryptoměnami.
Chtěl bych se dozvědět, co vlastně hledat při výběru takových fondů. Měli by mít nějaké specifické vlastnosti nebo byste doporučili investovat do známějších projektů? Jak je to s poplatky? Je lepší jít do fondu, který spravuje renomovaná společnost nebo můžu zkusit i nějaký méně známý, ale možná i zajímavější projekt? A co se týče rizik – jak moc jsou tyto fondy náchylné k volatilitě trhu? Je možné se vyhnout většině rizik tím, že budu investovat pravidelně a rozloženě?
Rád bych slyšel názory těch, kteří už v tom mají zkušenosti. Také mě zajímají konkrétní tipy na fondy, které byste doporučili. Jak jste spokojeni s výnosy a jak dlouho už do těchto fondů investujete? Myslíte si, že je rozumné mít část portfolia právě v kryptoměnových fondech pro pasivní příjem? Děkuji za jakoukoli radu alebo zkušenosti.