Jak začít investovat do DeFi, když o tom nic nevím?
Chci se zeptat, jak by měl vypadat můj první krok, pokud bych se chtěl pustit do světa DeFi, ale přitom jsem úplný začátečník a vůbec nevím, kde začít. Slyšel jsem o těchto decentralizovaných financích a o tom, jak lidé vydělávají na kryptoměnách a různých protokolech, ale přiznám se, že je to pro mě všechno dost zmatené. Jaké platformy jsou pro nováčky nejlepší? Mám se zaměřit na staking, lending nebo něco jiného? Co všechno bych měl vědět před tím, než začnu investovat? Je potřeba mít nějaké technické znalosti, nebo se dá vše pochopit i bez programátorských dovedností? A co bezpečnost? Jak se chránit před podvody a ztrátou peněz? Zajímalo by mě také, jestli je nutné mít nějaký konkrétní typ peněženky a jak si ji správně nastavit. Může mi někdo prosím říct, jaké jsou nejčastější chyby, kterým bych se měl vyhnout při prvních investicích do DeFi? Jak dlouho trvá, než člověk začne vidět nějaké výsledky? A co se týče poplatků, mám si být vědom nějakých skrytých nákladů? Omlouvám se za množství otázek, ale opravdu bych rád dostal nějaké rady od těch, kdo už mají zkušenosti s investováním do DeFi. Děkuji!