Jaké jsou výhody investice do fyzického zlata oproti jiným investicím?
Zajímá mě, co všechno obnáší investice do fyzického zlata a proč by měla být lepší než třeba investice do akcií nebo kryptoměn. Slyšel jsem, že zlato je považováno za bezpečný přístav během krizí a ekonomických turbulencí, ale není to jen o tom, že by se jeho cena mohla snadněji udržet? Co třeba likvidita zlata v porovnání s jinými aktivy? Jak snadné je prodat fyzické zlato, když ho potřebuji rychle převést na hotovost? Občas se mluví o tom, že fyzické zlato nemá takový výnos jako akcie nebo nemovitosti, takže mě zajímá, jak to vlastně je. A co úschova? Je lepší mít zlato doma, nebo je lepší využít bankovní trezory? A jak je to s poplatky za jeho nákup a prodej? Nechci se dostat do nějakých skrytých nákladů. Také mě zajímá, zda má smysl investovat do zlata jako součást diverzifikace portfolia a jestli může pomoci ochránit před inflací. Jaký je váš názor na to? Mohli byste mi prosím přiblížit hlavní výhody investice do fyzického zlata a proč by měl mít člověk aspoň malou část svého majetku právě v tomto kovu?