Charts.cz/Fórum/Kde najít nejlevnější ETF s nízkými poplatky?

Kde najít nejlevnější ETF s nízkými poplatky?

Přemýšlím o investování do ETF a zajímalo by mě, kde můžu najít ty nejlevnější s co nejnižšími poplatky. Slyšel jsem, že poplatky mohou hodně ovlivnit výnosy, takže chci být opatrný a vybrat si nějaké dobré možnosti. Nechci platit zbytečně moc za správu nebo trading. Hledám něco, co mi pomůže diversifikovat portfolio bez toho, abych musel investovat obrovské částky na začátku. Mohli byste mi poradit, jaké platformy nebo zdroje jsou nejlepší pro hledání levných ETF? A je lepší se dívat na nějaké konkrétní sektory nebo regiony, nebo je lepší zůstat u široce diversifikovaných indexů? Rád bych slyšel vaše zkušenosti nebo tipy, které by mi mohly pomoci udělat správné rozhodnutí. Děkuju!

109 slov
1.1 minut čtení
2. 10. 2023
Alena Hladíková
Alena Hladíková

Kde hledat levný ETF? Můžeš zkusit porovnávače jako Morningstar nebo JustETF, tam najdeš hodnocení a poplatky. Některé brokerské platformy mají i vlastní seznamy s nízkými náklady, třeba Degiro nebo Fio. Zjisti si, jaké máš možnosti u ETF a zaměř se na ty s nízkým TER (Total Expense Ratio). Sektory nebo regiony? Záleží na tobě, ale široce diversifikované indexy jako S&P 500 nebo MSCI World jsou často lepší volba pro začátek, protože minimalizují riziko. Rozhodně si dej pozor na poplatky, protože i malé rozdíly mohou ovlivnit výnosy na dlouhou dobu. Držím palce!

91 slov
0.9 minut čtení
13. 8. 2023
Magdaléna Vašková
Magdaléna Vašková

Když hledáš levný ETF, nejlepší je začít na různých investičních platformách jako třeba Degiro nebo Fio. Ty často mají přehledy s poplatky a u nich můžeš filtrovat podle nákladovosti. Další dobrý zdroj je Morningstar, kde najdeš hodnocení a srovnání různých fondů. Co se týče diversifikace, obecně je fajn mít v portfoliu široce zaměřené indexy jako S&P 500 nebo MSCI World, ale záleží na tvých cílech. Pokud chceš riskovat víc, můžeš zkusit sektory jako technologie nebo zdravotnictví, ale to už je více o tvém osobním stylu. Nezapomeň, že je dobrý koukat na TER (total expense ratio), což ti ukáže celkové náklady. Hodně štěstí s investováním!

104 slov
1 minut čtení
2. 4. 2024
Viktor Malý
Viktor Malý