Charts.cz/Fórum/Jak zjistit, které NFT mají nejvyšší potenciál pro zisk?

Jak zjistit, které NFT mají nejvyšší potenciál pro zisk?

Mám takový dotaz ohledně NFT. Vím, že v poslední době se hodně mluví o investicích do těchto digitálních uměleckých děl a sběratelských předmětů, ale jsem docela zmatený, jak vlastně zjistit, která NFT mají ten největší potenciál pro zisk. Existuje nějaký způsob, jak posoudit hodnotu těchto tokenů? Měli bychom se dívat na historii prodeje, nebo na reputaci umělce? Jak důležitá je komunita okolo daného NFT projektu? Co třeba trendy na sociálních sítích nebo hodnocení na různých platformách? A co si myslíte o vzorcích chování trhu? Myslím tím, jestli jsou nějaké signály, podle kterých bych mohl rozpoznat rostoucí zájem o konkrétní NFT. Je dobré sledovat i novinky v technologii blockchainu nebo naopak se soustředit pouze na konkrétní projekty? Jaký je váš názor na to, jestli by měl člověk investovat do zavedenějších projektů, nebo risknout něco nového a nezmapovaného? Rád bych věděl i vaše zkušenosti a tipy, co sledujete nebo jaké strategie používáte vy. Je tady někdo, kdo už nějaké úspěšné investice udělal a má pro mě nějaké rady? Díky moc!

168 slov
1.7 minut čtení
9. 6. 2021
Radka Vaníčková
Radka Vaníčková

Tak jo, k tomu, jak zjistit potenciál NFT pro zisk, je tady pár tipů. Určitě se koukej na historii prodeje – to ti dá představu o tom, jak se dané NFT prodávaly v minulosti. Reputace umělce je taky dost důležitá, protože známější umělci mají větší šanci na úspěch. Komunita kolem projektu hraje roli, fakt hodně lidí si teď vybírá podle toho, jak aktivní a zapálená je. Sledování trendů na sociálních sítích může taky hodně napovědět – pokud to lidi sdílejí a mluví o tom, může to znamenat rostoucí zájem.

Jasně, vzorce chování trhu jsou důležitý. Můžeš si všímat, kdy a proč se ceny zvedají nebo klesají. Novinky v blockchainu bys měl sledovat, ale soustředění na konkrétní projekty je lepší, abys nebyl rozptýlený.

Co se týče zavedenějších projektů vs novinek, to záleží na rizikovém apetitě. Risknout něco nového může být super, ale i hodně riskantní. Já osobně sleduju i menší projekty, co mají dobrý hype a komunitu. Takže nezapomeň dělat vlastní průzkum a hledej věci, co tě opravdu zajímají.

166 slov
1.7 minut čtení
5. 5. 2022
Viktor Kočí
Viktor Kočí

Hledání NFT s nejvyšším potenciálem pro zisk je fakt složitý. Je dobrý koukat na historii prodeje, to ti dá představu, jestli to roste nebo klesá. Reputace umělce je taky důležitá, pokud je známý a má nějakou fanbase, šance na úspěch je větší. Komunita kolem projektu taky hraje roli, aktivní a zapálení fanoušci mohou pomoct zvednout cenu. Sledovat trendy na sociálních sítích, jako Twitter nebo Discord, může odhalit, co se teď nosí. Taky můžeš sledovat různé platformy, kde se NFT prodávají a jaké mají hodnocení. Co se týče vzorců chování trhu, tak jo, když vidíš, že o nějaký NFT roste zájem (třeba rychlejší prodeje), může to být dobrý signál. Novinky v blockchainu jsou důležitý, protože technologie se furt vyvíjejí a některé nové projekty můžou mít velký potenciál. Investice do zavedenějších projektů ti dají větší jistotu, ale někdy je dobrý risknout něco nového – s tím ale přichází riziko. Můj tip? Sleduj víc projektů najednou a snaž se rozkládat riziko. Hlavně neinvestuj do něčeho, čemu nerozumíš.

164 slov
1.6 minut čtení
2. 1. 2023
Jakub Kašpar
Jakub Kašpar