Charts.cz/Fórum/Jaké jsou aktuální trendy v NFT a jak do nich investovat?

Jaké jsou aktuální trendy v NFT a jak do nich investovat?

Zajímá mě, jaké jsou teď vlastně aktuální trendy v oblasti NFT. Slyšel jsem o tom, že se to pořád vyvíjí, ale trošku jsem ztracený v tom, co je teď hot a co už je out. Viděl jsem nějaké zajímavé projekty a umělce, ale nevím, jestli je to opravdu dobrá investice. Chci se zeptat, jestli někdo z vás sleduje nějaké konkrétní směry nebo tipy na to, co by mohlo mít potenciál v těchto nových digitálních sběratelských předmětech. Mám na mysli třeba umění, herní předměty nebo dokonce virtuální reality. Jakým způsobem do toho vlastně vstoupit? Jak bych měl začít s investováním do NFT? Co všechno potřebuji vědět? Mám strach, že je to příliš komplikované nebo že promeškám nějakou příležitost. Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké platformy, které jsou lepší než jiné pro obchodování s NFT. Je lepší začít s levnějšími tokeny nebo mám jít rovnou po něčem dražším? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto trhem? Rád bych slyšel názory ostatních a jejich tipy, abych si udělal lepší obrázek o tom, kam směrem se ubírat.

173 slov
1.7 minut čtení
12. 6. 2024
Soňa Kovářová
Soňa Kovářová

Jasně, NFT jsou teď v dost zajímavým vývoji. Trendy se hodně mění, ale teďka frčí především umění a herní předměty. Kromě klasických digitálních obrazů se objevují i projekty s užitečností, jako jsou NFT, který ti dávají nějaké výhody ve hrách nebo přístup k exkluzivnímu obsahu. Co se týče investování, doporučuji začít na některé z populárních platforem jako OpenSea nebo Rarible. Je to tam celkem intuitivní, ale chce to si dávat pozor na poplatky za gas. Začal bych s levnějšími tokeny, abys získal cit pro trh, ale pokud najdeš něco od známého umělce nebo projekt, co má hype, klidně jdi i po dražších věcech. Hlavně si dej pozor na podvody a udělej si průzkum, než do něčeho vrazíš prachy. Někdo doporučuje sledovat trendy na Twitteru nebo Discordu, kde se komunita pohybuje. Hlavně buď trpělivej a nenech se unést rychlou akcí.

139 slov
1.4 minut čtení
2. 2. 2025
Václav Jirka
Václav Jirka

Hele, co se týče NFT, tak teď je v kurzu hodně umění od nových talentovaných umělců. Zároveň frčí i herní NFT, jako třeba skiny nebo postavy, co můžeš používat ve hrách. Myslím, že virtuální reality taky budou mít svůj boom, protože lidi se snaží oživit ty prostory v metaverzu.

Pokud chceš investovat, tak doporučuji začít na platformách jako OpenSea nebo Rarible – tam je spousta možností. Na začátek bych šel spíš po levnějších tokenách, abys neztratil moc peněz, pokud bys náhodou zainvestoval do něčeho, co pak spadne. Je dobrý mít oči otevřený na komunitní projekty a sledovat sociální sítě umělců.

Rozhodně si dej pozor na podvody a klonovací projekty – to jsou dost velký rizika. A hlavně se neboj experimentovat. Třeba to vyjde a ty najdeš něco fakt zajímavýho. Takže držím palce!

132 slov
1.3 minut čtení
7. 2. 2025
Dominik Slavík
Dominik Slavík