Charts.cz/Fórum/Jaké kryptoměny bych měl sledovat pro dlouhodobý růst?

Jaké kryptoměny bych měl sledovat pro dlouhodobý růst?

Zajímalo by mě, jaké kryptoměny jsou podle vás nejvíc perspektivní pro dlouhodobý růst. Mám pocit, že v dnešní době je těžké se orientovat v tom, co má skutečně budoucnost a co je jen dočasný fenomén. Je tu tolik různých projektů a tokenů, které se objevují a zase mizí, takže bych rád věděl, na co se soustředit. Zaznamenal jsem, že Bitcoin a Ethereum jsou stále v kurzu, ale jsou tu i další altcoiny, které by mohly mít velký potenciál do budoucna. Měli byste mi doporučit něco konkrétního? Jakým způsobem vlastně vybíráte kryptoměny, které sledujete? Zohledňujete třeba technologii za nimi, tým vývojářů nebo komunitu? A co NFT a DeFi projekty, mají podle vás také šanci na úspěch v delším horizontu? Rád bych slyšel názory někoho, kdo se v tom vyzná a má nějaké zkušenosti. Jaké faktory považujete za klíčové při hodnocení potenciálu kryptoměn? Děkuji za všechny rady!

145 slov
1.5 minut čtení
22. 2. 2022
Jarmila Fučíková
Jarmila Fučíková

Dlouhodobě bych určitě sledoval Bitcoin a Ethereum, to je jasné. Tyhle dvě kryptoměny mají silnou pozici a komunitu. Pak jsou tu altcoiny jako Cardano nebo Solana, které se snaží o inovace a mají slušné projekty za sebou. Zkoumal bych i Polkadot nebo Chainlink, protože ty mají zajímavé technologie a možnosti interoperability.

Když vybírám, koukám na tým za projektem, jakou mají vizi a co už dokázali. Důležitá je i komunita a jejich zapojení. Co se týče NFT a DeFi, tam vidím potenciál, ale je to rizikovější. Je dobrý mít přehled o trendech, abys věděl, co se hýbe. Takže shrnuto - Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana, Polkadot a možná i nějaké DeFi projekty, ale vždycky bacha na volatilitu! Nezapomeň si udělat vlastní průzkum.

120 slov
1.2 minut čtení
3. 9. 2024
Nikola Havlíčková
Nikola Havlíčková

Dlouhodobý růst bys měl sledovat hlavně u Bitcoinu a Etherea, to je klasik. Nicméně, i další altcoiny jako Cardano nebo Solana mají velký potenciál, zvlášť pokud zrovna frčí DeFi nebo NFT. Při výběru se zaměřuju na technologii, co za tím stojí, a jestli mají silný tým. Komunita je taky důležitá, čím víc lidí se zapojuje, tím líp. Další dobré projekty by mohly být Polkadot nebo Chainlink - oboje má zajímavé využití. Když sleduješ nějakou kryptoměnu, tak koukej na její roadmapu, jestli mají nějaké plány do budoucna a jak se jim daří plnit cíle. Jo a nezapomínej na bezpečnost - projekty s auditama jsou většinou důvěryhodnější. Vždycky je dobrý mít rozmanitý portfolio, takže neinvestuj jen do jedné věci.

117 slov
1.2 minut čtení
9. 1. 2025
Helena Lišková
Helena Lišková