Jaký má smysl investice do kryptoměn oproti tradičním akciím?
Přemýšlím nad tím, co vlastně přitahuje tolik lidí k investování do kryptoměn, když tu máme už dlouhou dobu tradiční akcie. Mám pocit, že kryptoměny jsou jakýsi fenomén, ale nevím přesně, jaké výhody nebo smysl to pro investory má. Vždycky jsem slyšel o tom, jak jsou akcie stabilní a mají dlouhodobou historii, zatímco kryptoměny se zdají být mnohem méně předvídatelné a často dost volatilní. Takže mě zajímá, v čem spočívá ta výhoda kryptoměn oproti akciím? Proč by si někdo měl zvolit investici do bitcoinu nebo etherea místo nákupu akcií nějaké zavedené společnosti? Je to jen o potenciálním zisku, nebo je tam něco víc? Jak vlastně fungují ty decentralizované technologie a jaký to má vliv na investice? A co třeba diversifikace portfolia – je lepší mít část peněz v kryptoměnách a část ve tradičních akcích? Vznikají nějaké specifické rizika s těmi novými technologiemi, které by měli investoři mít na paměti? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, protože tohle téma mě opravdu zajímá a chci se ujistit, že dělám správná investiční rozhodnutí.